Elitserien: SAIK vände och besegrade serieledarna Villa | Video Sammandrag

Elitserien SAIK - Villa Lidköping Skärmklipp från Sportbladet Play Bandyworld

Sandviken drog på sig många utvisningar i inledningen av matchen och Villa gick till halvtidsvila med ledning. Utvisningarna i första halvlek verkade inte påverka Sandvikens ork märkbart. Efter halvtidsvila var det SAIK som tog över matchen helt och Villa fick inte till något ordnat spel. SAIK vände underläget till ledning 4-2. Villa fick bättre ordning på spelet och reducerade till 4-3, men SAIK höll emot och var betydligt noggrannare än Villa. Sandviken vann helt rättvist.

Villakaptenen Martin Karlsson om dagens match:
– Vi gör en fullt godkänd första halvlek och kanske kunde gjort nått mer mål framåt men det är i andra vi går ner nått fruktansvärt och förlorar matchen.

Vad hände med ert spel i andra halvlek?
– Svårt att analysera så rätt inpå men det känns som de framför allt är offensiven som inte fungerar, vi tar inte ansvar för att lösa situationer eller hjälpa varandra så då är det svårt att skapa chanser.

Villas spel stod inte att känna igen efter helgens seriefinal mot AIK och storsegern mot Broberg. Det var egentligen bara Martin Johansson, Erik Säfström och Jesper Thimfors i Villamålet som kom upp i normal nivå. Joel Othén stack ut i SAIK som svarade för en riktigt bra laginsats.

Sandviken klättrar upp till andra plats och återstående programmet ser ut så här: IFK Motala (B), Bollnäs GIF (B), Frillesås BK (B) och Hammarby (H).

Villa Lidköping som kanske tog ut seriesegern för tidigt har följande matcher kvar: IK Sirius (B), IFK Vänersborg (H), IFK Motala (B) och Frillesås (H).

Sandvikens AIK – Villa Lidköping 5-3 (1-2)

Mål, SAIK: Daniel Berlin 2, Victor Berling 2, Dennis Henriksen.
VLBK: Christoffer Edlund 2, Erik Säfström
Utv, SAIK: 3×10 VLBK: 10
Straffar: 0-1 Straffmål: 0-1
Hörnor: 15-3 Hörnmål: 3-0