SM-Slutspel Kvartsfinal 1: Storseger för Vänersborg mot Edsbyn | Video Sammandrag

Elitserien Edsbyns IF - IFK Vänersborg Skärmklipp från Sportbladet Play Bandyworld

Niklas Holopainen gjorde hattrick för sitt IFK Vänersborg som besegrade regerande mästarna med hela 8-3.

En jämn inledning mellan lagen men Vänersborg var effektiva och gick upp till 0-3 under tio minuters period. Det blev senare även 0-4.

IFK behåll ledningen i matchen och även om Edsbyn reducerade ett par gånger så replikerade Vänersborg omedelbart med att utöka ledningen igen.

Vänersborg är två segrar från att nå efterlängtad semifinalplats där vinnaren mellan AIK och Västerås väntar.

Edsbyns IF – IFK Vänersborg 3-8 (1-4)
Mål, EIF: Oskar Wikblad, Simon Jansson, Rasmus Skarps.
IFK: Niklas Holopainen 3, Niclas Nyqvist 2, Juho Liukkonen, Emil Vikland, Adam Herou Löf.
Utv, EIF: 1×10 IFK: 2×10