SM-Finalen: Det blir inomhushallen i Uppsala

SM-finalerna i bandy kommer att spelas i Recoverhallen i Uppsala den 27 mars, skriver Svenska Bandyförbundet i ett pressmeddelande.

– I år blir det en annorlunda finaldag i flera avseenden, där spel i Recoverhallen är en del. Vid årets final satsar vi fullt ut för en helhetsupplevelse för alla tittare i tv-soffan, säger Ola Rosén, Projektledare för Bandyfinalerna i Uppsala.

Det är sedan tidigare bestämt att finalerna spelas utan publik på plats och att evenemanget blir digitalt, för att ge bandypubliken i hela landet möjlighet att följa det live hemifrån.

– I dessa annorlunda tider är flexibilitet viktigt. Vi vill tacka Uppsala för ett fint samarbete där vi tillsammans skapar bra förutsättningar för publiken hemma i sofforna. Genom konceptet Hemmafinalen testar svensk bandy tillsammans med Uppsala något som inte gjorts tidigare och skapar ett bra alternativ för alla bandyälskare som i år inte kan uppleva en traditionell final på Studenternas i Uppsala, säger Pär Gustafsson, Svenska Bandyförbundets generalsekreterare.

Läs också