SM-Slutspel: Matchen fyra mellan Sandviken och Villa skjuts upp

Elitserien Sandvikens AIK - Villa Lidköping Semifinal 2 Skärmklipp från Sportbladet Play Bandyworld

Covid-19 har fortsatt greppet på mycket världen över. Bandyvärlden är inte uttagen. På hemsidan skriver: Svenska Bandyförbundet har tillsammans med Svensk Elitbandy fattat beslut om att den fjärde semifinalmatchen mellan Villa Lidköping och Sandvikens AIK, som skulle ha spelats den 20 mars, inte kommer att spelas på utsatt datum.

Vidare skriver Svenska Bandyförbundet:
Beslutet att inte spela lördagens semifinalmatch har fattats tillsammans med Villa Lidköping och Sandvikens AIK med anledning av att ett stort antal spelare i respektive trupp uppvisat symptom på Covid-19.

En dialog har inletts av Svenska Bandyförbundet, Svensk Elitbandy och Uppsala kommun kring SM-finalerna. Detta på grund av det rådande smittläget i semifinallagen Villa Lidköping och Sandvikens AIK.

– Efter ett snabbt agerande tillsammans med berörda klubbar och Svensk Elitbandy, har vi kommit fram till att vi måste utreda alla möjligheter kring finalerna, säger Pär Gustafsson, Generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Vi har många parter att förhålla oss till i denna fråga. Först och främst lagen på både dam- och herrsidan, men också arrangören Uppsala kommun och SVT då detta är årets stora bandyhändelse. Det viktiga nu är att vi lyckas få till ett bra arrangemang och kunna spela SM-finalerna på sportsliga grunder, fortsätter Pär Gustafsson.

Diskussionerna pågår med berörda parter och ytterligare besked rörande semifinalmatcherna kommer meddelas så snart beslut har fattats

Läs också