Spelarnytt: Jesper Jonsson förlänger med Västerås SK

Elitserien Västerså SK - AIK Kvartsfinal 2 Skärmklipp från Sportbladet Play Bandyworld

Jesper Jonsson är överens med Västerås SK om ett nytt avtal som sträcker sig två år framåt. – Som vi visade mot slutet av säsongen så var vi med och utmanade de bästa lagen, jag tror att vi kommer ha ännu godare chanser nästa säsong, säger Jesper Jonsson i ett pressmeddelande från Västerås SK.

Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2022/2023.
– Det känns bra såklart. Det var min förhoppning att få vara kvar i Västerås och nu är det mest en skön känsla att det är klart så att man kan börja fokusera på nästa år redan nu.
Vad får dig att stanna i Västerås och VSK?
– Jag och familjen trivs bra i Västerås, vi har ett bra lag och vi har kul tillsammans. Jag tror också på VSK på sikt, det är därför jag väljer att vara kvar. I mitt fall ser jag min största chans att vinna här i Västerås, det vet jag att alla har som mål som tillhör laget och runtomkring.
Grönvitt stretade emot i kvartsfinalserien där det hela avgjordes i en femte och helt avgörande kvartsfinal, en prestation laget nu kan bygga vidare på.
– Som vi visade mot slutet av säsongen så var vi med och utmanade de bästa lagen, jag tror att vi kommer ha ännu godare chanser nästa säsong. Jag tror mycket på det här och på VSK, att vi kommer bli bättre.
Jesper Jonsson längtar även efter att få spela inför publik på hemmaplan.
– Jag har knappt spelat inför hemmapubliken så det är klart att jag ser fram emot det. Första året blev som det blev med skadan och i år blev det också en konstig säsong. Så jag ser fram emot ett välfyllt ABB Arena Syd nästa säsong.
Ted Andersson, sportchef:
– Det känns väldigt skönt att vi har gjort klart med Jesper Jonsson. Han är en fantastisk bandyspelare som har saker i sitt spel som många andra saknar, och han gör oss ännu bättre. Det är en spelare som, trots att han bara har varit här i två år, har ett väldigt stort hjärta för föreningen VSK Bandy.

Läs också