Spelarnytt: Kaptenen lämnar men Anton Andersson och David Thorén har förlängt

Elitserien Vetlanda - IK Sirius Skärmklipp från Sportbladet Play

Efter fem säsonger lämnar nu lagkaptenen Teemu Määttä klubben: ”Det var inte ett lätt beslut att ta”, säger den finske landslagsmannen.
Däremot är det klart att David Thorén förlänger med moderklubben: ”Jag tycker klubben är på väg åt rätt håll”, säger Siriusanfallaren.
Även målvakten Anton Andersson förlänger med sin moderklubb Sirius:
– Mina starka känslor för Sirius i kombination med klubbens ambitioner och utvecklingsmöjligheterna tillsammans med Linkan (Fredrik Lindkvist) gjorde valet enkelt, säger Andersson.

Thoren förlänger
– Det känns jättebra med en fortsättning i Sirius. Det var det jag själv och klubben ville så båda parter är nöjda, säger David Thorén via klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag tycker klubben är på väg åt rätt håll. Sedan är det i Uppsala jag vill bo och spela bandy, så det var ett enkelt beslut, säger han.

Efter en sejour i Hammarby kom Thorén tillbaka till Sirius inför denna säsong. Med sina 24 mål på 31 spelade matcher gör han sin bästa elitseriesäsong någonsin.
– Det har känts väldigt roligt att vara tillbaka. Jag har hittat tillbaka till glädjen med bandy. Många av de jag spelat med under flera år, t. ex. Nisse (Bergström) och Anton (Andersson), har tagit stora kliv under den tiden jag var i Hammarby, säger han.

Det blev till slut kvartsfinalspel, en bedrift som klubben inte uppnått sedan 2010.
– Ja det känns såklart kul att vi gick till kvartsfinal. Senaste gången klubben gjorde det stod jag på läktaren som en liten grabb och kollade på, säger han och fortsätter:

– Det var synd att vi inte fick göra det framför våra supportar, även om Västra stod i skogen men det blir inte riktigt samma sak, säger han.

Siriusfostrade målvakten Anton Andersson, 22, skriver ett treårsavtal (2+1) med klubben.
– Mina starka känslor för Sirius i kombination med klubbens ambitioner och utvecklingsmöjligheterna tillsammans med Linkan (Fredrik Lindkvist) gjorde valet enkelt, säger Andersson.

Det har varit en speciell säsong med bland annat publikfria arenor, tränarbyte men även slutspel för första gången på tio år.
– Ja det var en speciell och turbulent säsong för alla inblandade som trots allt väcker stora förhoppningar om framtiden, säger Andersson och fortsätter:

– Jag är hoppfull om att 2021 blir året då vi besegrar viruset för att till hösten kunna återsamla alla bandyintresserade på Studenternas och tillsammans skapa nya blåsvarta minnen, säger han.

Sirius tog sig till kvartsfinalspel för första gången sedan 2010. Då var truppen fylld med stora Siriusprofiler – nu är han en stor klubbprofil själv.
– När jag stod på läktaren och såg Säleby i målet väcktes mina drömmar om att en dag spela slutspel med Sirius. Att få uppleva det på planen den här säsongen var mäktigt. Nästa säsong ska vi göra allt för att kunna utmana alla lag och förhoppningsvis nå ännu längre, säger han.

Teemu Määttä, 29, kom år 2016 till Sirius från IFK Kungälv. Nu, fem år senare, lämnar han blåsvart.
– Det var inte ett lätt beslut att ta. Det har vuxit fram de senaste veckorna och jag känner att det är dags att testa på någonting nytt nu, säger Teemu Määttä och fortsätter:

– Jag har haft riktigt fina år i Sirius. Jag har många bra minnen från alla säsonger, allt från kvalspel, som när vi till slut säkrade en elitserieplats i sista matchen mot LAIK, till slutspel och kvartsfinal mot Villa, säger han.

Under den gångna säsongen skrev han in sig i klubbens historieböcker genom att göra sitt 100:e mål för klubben. Under hans fem säsonger har han gjort 117 mål och 95 assist. Det är totalt 212 poäng på 193 matcher, vilket är fantastiska siffror.

– Självklart är jag nöjd över de poäng som jag har gjort i Sirius. Speciellt med tanke på min position som mittfältare. För mig har det alltid varit viktigast att laget vinner men det är givetvis kul att jag har kunnat bidra även på det sättet, säger han.

Det är fortfarande oklart vart hans bandykarriär nu tar vägen men Sirius kommer fortsatt ha en stor plats i hans hjärta.

– Jag är jättetacksam för alla åren som jag har varit här och jag har bara bra saker att säga om klubben. Sirius betyder mycket för mig och så kommer det alltid vara, även i framtiden. Jag önskar klubben all lycka i framtiden, säger han och fortsätter:

– Sist men inte minst vill jag tacka Västra Sidan! Under mina fem år i Sirius har de varit ett sånt otroligt stöd, ett stöd som många spelare bara kan drömma om. De stöttar oss från första spelminuten till slutsignalen oavsett vad det står på resultattavlan. Det stödet kommer jag komma ihåg under hela mitt liv, säger han.

Ny klubbadress är fortfarande ej klart. Sirius Bandy tackar Teemu Määttä för hans insatser både på och utanför isen under alla de säsonger han har representerat Sirius. Vi önskar honom och hans fina familj all lycka och framgång framöver.

Läs också