SM-Slutspel: Även domare drabbade av Covid-19

Elitserien Sandvikens AIK - Villa Lidköping Semifinal 2 Skärmklipp från Sportbladet Play Bandyworld

Enligt uppgifter till Bandyworld har Covid-19 drabbat även domare som dömt herrarnas senare del av slutspelet. Enligt uppgiften rör det sig om spridda besked om symptom samt bekräftad smitta.
Håkan Sjösten vill eller kan inte bekräfta inte uppgiften utan meddelar Bandyworld följande.
– Vi har cirka fem fall under hela säsongen med domare som testats positivt för Covid-19.

Pär Gustafsson, General sekreterare Svenska Bandyförbundet, SBF, kan eller vill inte säga om det är domare från matchserien mellan Villa Lidköping – Sandvikens AIK. De båda semifinallagen har drabbats hårt:  – Nej, det är inget jag har hört, meddelar Pär till Bandyworld via mejl.

Olle Modin ledamot i RDK, Regel- och domarkommittén, vill inte bekräfta uppgiften utan meddelar:
“Vi från RDK avstår från att kommentera eventuella sjukdomar. Detta på grund av den personliga integriteten. Vi följer för övrigt den covid code som är beslutad i samråd med SBF.”

Håkan Sjösten ordförande i RDK vill eller kan inte bekräfta utan lämnar ett mer övergripande meddelande:
“Vi har cirka fem fall under hela säsongen med domare som testats positivt för Covid-19, huruvida domare ha deltagit i den eller den matchen går vi däremot inte ut med då det är omöjligt och veta exakt var och när en smitta inträder och lagen går heller inte offentligt med person för person”

Villa och Sandviken har drabbats hårt. Till Nya Lidköpings Tidningen har elva nya fall bekräftats i Villas spelartrupp. Om inte SM-finalen flyttas riskerar den att avgöras på walk over och i så fall står AIK som Svenska Mästare efter kvällens seger mot regerande mästarna Edsbyns IF. Ett annat  alternativ är att finalen ställs in och att det inte delas ut något SM-Guld på herrsidan överhuvudtaget eller att guldet delas ut till seriesegrarna.

 

Läs också