Elitserien: ”Blå tåget” rusar vidare – 9-1 mot Vetlanda – Higlights

Blåt tåget - precis som Gunder Hägg :) - rusar vidare - Seger med 9-1 mot Vetlanda. Skärmklipp ElitserienLive

Villa Lidköping går som tåget. Vetlanda hade en oväntad poäng* med sig från det svåra bortamötet mot Broberg till kvällens match.  Nu blev det en övertygande seger mot Vetlanda med 9-1. Resultatet visar inte Vetlandaspelet utan mer Villas prestation.
Villatränaren Johan Sixtensson är nöjd: – Det Känns bra givetvis. Vi är effektiva på fasta och det behöver man vara när lagen är låga och försvarar sig.  Johan Sixtensson hyllar det Villas eget försvarsspel och inte minst innertrion med Ludvig Johansson, Martin Johansson och Martin Andreasson.

I intervjun ElitserienLive sa Villatränaren Johan Sixtensson så här efter matchen: – Jag tycker vi gör en bra match totalt sett.
Hela lagets försvarsspel är bra. Återigen, jag fastnar lite; Vi har tre innerförsvarare som jag är oerhört imponerad av.

— Offensivt har vi en del att vi behöver knåda med helt enkelt för att komma mer rätt över 90 minuter. Blir vi tunga sista 20 minuterna så gör ju något bra. Vårt försvarsspel är adelsmärke just nu, tycker jag.

–  Jag hoppas vi bygger upp något bra. Vi har blivit bättre och bättre de här tre matcherna. Det känns bra men det är en lång säsong lång serie och många bra motståndare.

Men du är nöjd?
– Absolut jag klagar inte över inledningen.

Även Kent Edlund, tränare i Vetlanda var nöjd i alla fall delvis:

– Vi är ganska nöjda med vår första halvlek. Vi har bra lägen till både 1-0 och 2-0. Det är signifikant. Det är skillnad på lagen.
Det är ett antal placeringar. Det är väl så När vi har frilägen måste göra vi mål och det är vi inte kapabla till. Deras försvarsspel är ju effektivt.

– I andra halvlek är det ju så överlägsna så det inte…. det är ju kul att se ett bra bandylag. Vi är ju inte riktigt med i andra. Sedan är det ju mentalt
jobbigt när målen börjar trilla in. Vi är ju människor.

– Vi spelar inte förrän nästa onsdag. Vi får slicka såren och titta på vad vi ska göra bättre.

Vetlanda skulle spelat mot AIK i helgen. Nu väntar serieledande Västerås i nästa match. Villa jagar vidare för att passera just Västerås.
Gustav Friman gjorde debut i elitserien för Villa. Gustav assisterade till ett av villamålen och nu väntar Frillesås för Villa. Frillesås skakade Edsbyn i helgens match.

Vetlanda – Villa Lidköping 1-9 (0-3)

Mål, VBK: Emil Nordström.
VLBK: Joel Broberg 3, Martin Johansson 2, Christoffer Edlund 2, Martin Karlsson.