Elitserien: Bollnäsförlust i hemmapremiären – Ny seger för serieledande Västerås SK- Highlights

Västerås i topp - efter ny seger - nu mot Bollnäs. Skärmklipp ElitserienLive

Västerås i fortsatt serieledning med storseger i mötet mot Bollnäs som hade hemmapremiär i sin nya hall inför 2 479 åskådare. Erik Pettersson gav  hemmalaget ledningen och Bollnäs höll sig kvar med ledningen till halvtid. Christoffer Fagerström blev tremålsskytt för de grönvita.

Jens Wiik, Bollnäs sammanfattade förlusten och hemmapremiären i SBB Arena.
– Det blir pyspunka i andra halvlek. Det får styra matchen helt och hållet. Vi fick försvara oss hela tiden. Det blir för jobbigt i långa loppet. Det är synd att vi inte kan bjuda till bättre i premiären.

Det dröjde till tionde minuten i andra halvlek innan Västerås måltorka spräcktes. Under fyra minuter gjorde man tre mål och bara några minuter därefter så avgjorde matchen med att göra 1-4. Kasper Sandgren inledde målgörandet för Västerås i målkavalkaden.
– Sista 45 minuterna är riktigt bra och då kör vi över dem.
Spelar oss till bättre lägen, sa Kasper Sandgren i intervjun på ElitserienLive. – Det känns skönt med seger. Men det finn saker att jobba på.