Spelarnytt: Pavel återvänder till IFK Vänersborg

IFK Vänersborg skärmklipp Bandyplay
IFK Vänersborg Skärmklipp Bandyplay Bandyworld

Pavel Bulatov gör comeback i IFK Vänersborg. Pavel är en välmeriterade back med 7 VM-guld, 5 guld i Ryska Cupen, 3 guld i Ryska Supercupen och 1 guld i World Cup.

Pavel kommer senast från Hammarby IF som han representerade säsongen 2020/2021.

Utöver alla titlar och enorma rutin var Pavel även en mycket omtyckt spelare både bland spelare och supportrar när han spelade hos oss säsongen 2016/2017.

Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

Nya i truppen 

IFK Vänersborg har sedan tidigare gjort klart med sina egna talanger Hugo Sjöling och Hugo Nyman som skrivit på varsitt seniorkontrakt på 1+1 år och grabbarna har redan anslutit till truppens försäsongsträning.

Målvaktsbyte

Sedan tidigare är det klart att målvakten Lae Brage från Surte BK lämnar klubben. Det blev nio framträdande i den blåvita dressen under säsongen i Vänersborg. Ersättare blir Max Sundelius som återvänder från Boltic där han har spenderat dom två senaste säsongerna. Max har meriter från IFK:s och Villa Lidköpings juniorlag samt juniorlandslaget finns på cv:t.

De lämnar

Det blev bara en publikfri säsong för Jakob Jenefeldt i den blåvita dressen. “29 matcher och 17 poäng  ( 5 + 12) blev facit för Jakob under hans första säsong i IFK. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för den tekniska vänsterhalven.”

Robin Karlsson och IFK har kommit överens om att bryta kontraktet som löpte ytterligare en säsong. Robin som kom närmast från Gripen BK inför säsongen som var. Det blev totalt 6 framträdanden i den blåvita dressen och  2 poäng ( 1 mål + 1 assist).

Assisterande tränaren Jesper Larsson lämnar och är klar för Frillesås. Efter tre år som ledare för J 20-laget och två år som assisterande tränare till A-laget, väljer Jesper Larsson att kliva åt sidan: – Tyvärr funkar det inte för mig nu civilt, säger Jesper som ska börja jobba i Göteborgsområdet.

De har förlängt

 Joakim “Kimmen” Johansson förlänger med IFK. – Det känns bra att föreningen vill ha mig kvar och att de tror på mig, säger Kimmen via klubbens hemsida. Det finns mycket revanschlust hos Kimmen efter årets säsong: – Jag var alldeles för anonym under denna säsongen. Jag har mycket mer i mig och det är jag taggad på att visa, så dessa två år framöver känns bra att kunna visa det på.

Den egna produkten Adam Herou Löf kom in i IFK:s A-lag säsongen 2012/13 och har nu förlängt. Det nya kontraktatet är på tre år.
-Jag trivs väldigt bra, både i klubben och med allt runt omkring, så det var ingen tvekan om att jag ville stanna.

För tre år sedan flyttades Adam från att vara ytterhalv upp till mitten, och det var i positiv riktning, tycker han: -Jag trivs bra där. Jag känner mig mer drivande på den positionen och vet att det finns mer att ge.

Efter fjorton säsonger i IFK Vänersborg väljer Robin Lundqvist med Vargöns BK som moderklubb att förlänga med klubben.  -Det var ingen tvekan om att jag ville fortsätta i IFK.

Robins plats på plan är högerhalv och det märks att motståndarna har respekt för honom. I matchen mot Edsbyn fick han direkt två man på sig så fort han hade bollen, skriver klubben och skriver vidare att hans roll är att åka mycket skridskor och sätta anfallarna i bra lägen: -Jag trivs jättebra i den rollen och jag känner att jag gjort mina bästa säsonger på den platsen.

IFK får vänta på Fagerström

IFK Vänersborg får vänta ytterligare på Christoffer Fagerströms återkomst till klubben. Efter en sejour i Hammarby återvänder han nu till Ryssland för spel med Bajkal Energy.

 

Läs också