Spelarnytt: Pavel Bulatov lämnar Hammarby – Stor spelaromsättning

Elitserien Broberg Söderhamn - Hammarby IF Skärmklipp från Sportbladet Play

Hammarby Bandy och Pavel Bulatov är överens om att säga upp det flerårskontrakt som skrevs i fjol. Däremot har Robin Sundin och David Pizzoni skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Även Tom Nyström, Axel Jansson, David Jansson och Lucas Dalin har förlängt med Bajen samtidigt som Robert Rimgård gör comeback.

Bulatov tvingas lämna Hammarby.
–Den stora anledningen är att vi behöver vara försiktiga med vår budget i de fortsatt osäkra tider som råder. Det nya avtal vi ville nå med Pavel blev en för stor uppoffring för honom ekonomiskt och vi kom därför överens om att säga upp avtalet, säger Hammarby Bandys sportsligt ansvarige Viktor Karlsson.

–Vi är nöjda med truppen och den försvarsuppsättning vi har och den generationsväxling vi gör. Det kommer komma ytterligare ett nyförvärv inom kort, och så får vi se framåt om det blir ännu någon ny spelare i Hammarby Bandy, säger Viktor Karlsson.

Sedan tidigare är det klart att Christoffer Fagerström lämnar Hammarby för spel i ryska Bajkal Energy och Daniel Mossberg är klar för AIK. Även Klimenty “Klim” Tarasenko, Philip Åström och Fredrik “Larry” Larsson

David Pizzoni och Robin Sundin förlänger. De har båda spelat i Hammarby i ungefär en tredjedel av sitt liv, och i fjol var de båda lagkaptener under delar av säsongen. En säsong som inte gick som vi ville, bland annat på grund av skador på både Pizzoni och Sundin; skador de nu är återställda i från. Vi tog ett snack med duon efter att de skrivit på nya kontrakt med Bajen.

De skriver på tidigt i år jämfört med tidigare år…

David Pizzoni: – För oss har det egentligen varit klart ett tag, men lite andra omständigheter har gjort att det ändå tog tills nu att skriva på. Vi vill vara med i ett tidigt skede för att se till att truppen ska kunna sätta igång med förberedelserna för nästa säsong på ett bra sätt. Både Robin och jag har lång erfarenhet av det tillsammans.

Robin Sundin: – Jag instämmer, som två tongivande spelare vill vi skapa rätt förutsättningar för laget så att vi kommer väl förberedda till säsongsstarten.

Sedan tidigare är det klart att Hammarby värvat Alex Adeheimer som närmast kommer från Örebro SK. Alex har spelat ungdomsbandy i Hammarby och är redo att dra på sig det grönvita matchstället igen.

Hammarby förstärker med ytterligare en hemvändare. Det är 21-årige Olle Öijer som är tilltänkt som en defensiv mittfältare. Även han plockas från en av Hammarbys två nya seriekonkurrenter. Olle kommer närmast från IFK Rättvik som han har representerat de senaste tre säsongerna. Även anfallaren Alfred Rustas från Edsbyn och senast IFK Rättvik har skrivit på för Hammarby. Även Pontus Nordenfors och Niklas Gifting har skrivit på för övergång till klubben.

Läs också