Sverige: Här är P17-truppen till VM i ryska Kemerovo

P17 VM Lidköping 2020 Foto Lars Wennerholm

Den preliminära truppen till P17-landslaget som ska spela VM i ryska Kemerovo den 26 – 31 januari är nu uttagen. Det är förbundskapten Patrick Sandell och assisterande förbundskapten Mikael Larsson som haft den något svåra uppgiften att välja ut truppen.

P17 i Lidköping 2020 Foto: Lars Wennerholm
Att ta ut en preliminär VM-trupp, där endast ett fåtal spelare har spelat matcher under säsongen som gått, har varit en milt sagt knivig uppgift.

– Det har varit en speciell uttagning där vi har haft en grupp på omkring 60 spelare som diskuterats i denna scouting. Samtidigt har vi haft god hjälp av förenings- och regionledare, säger förbundskapten Patrick Sandell.

– I nuläget har fokus varit på spelare födda 2005. Yngre spelare får komma in i bilden senare under hösten som kommer det bli en mycket intensiv och rolig period där vi hoppas kunna se så mycket av spelarna som möjligt. Även om man inte är uttagen i detta skede så finns det möjlighet att komma med i kommande uttagningar, fortsätter Patrick Sandell.

Det finns dock några spelare bland 05-orna som fått matchning i allsvenskan. Emil Stock, som spelar i Kalix BF, var allsvenskans yngste spelare och deltog i 20 matcher och gjorde tre mål. Lika många mål gjorde Gustav Doktare i Katrineholms Bandy under 18 matcher. Wilhelm Frimodig gjorde ett mål på sina nio matcher i Västanfors IF/BK.

Hur klubbtillhörigheten blir i höst är svårt att få grepp om, då spelarna nu är i färd med att gå ut grundskolan och vissa väljer att studera vidare på bandygymnasier där klubbyte ofta är en följd.

Patrick Sandell konstaterar med en viss tillfredsställelse och stolthet att det är bortåt 20 föreningar representerade i truppen tom tagits ut.

– Vår ambition är att hitta spelare med karaktär. Ska vi vinna VM den 26–31 januari i Kemerovo måste vi ha spelare som inte bara står pall när det blåser utan dessutom har förmågan att stiga fram, avslutar förbundskapten Patrick Sandell med fast övertygelse.

Truppen:
Albin Bysell-Söderqvist Edsbyn IF

Albin Persson Nässjö IF

Alfred Johansson Lidköpings AIK

Alvar Björnsson Helenelunds IK

Arvid Granath Lidköpings AIK

Axel Tapper IK Sirius

Colin Dahlberg IK Sirius

David Jilderby IFK Vänersborg

Elvis Lindroth BK Derby

Emil Eskhult IK Sirius

Emil Larsson Villa Lidköping BK

Emil Stock Kalix Bandy

Eric Jältborn Vetlanda BK

Gustav Doktare Katrineholm Bandy

Gustav Järfström Sandviken AIK

Isak Cronwall Sandviken AIK

Isac Stolt IFK Vänersborg

Kalle Eriksson Ljusdals BK

Kasper Timbrelli IFK Kungälv

Lucas Mossberg Sandviken AIK

Ludvig Westerling IF Stjärnan

Melker Holmberg TB Västerås

Melker Lemming IK Sirius

Noa Birgersson Tranås BoIS

Noa Gummesson Åby/Tjureda IF

Oliver Hedrum GT76/Tellus

Olle Tengblad Spånga/Bromsten

Olle Öberg Nässjö IF

Oskar Alfredsson TB Västerås

Oskar Jonsson Villa Lidköping BK

Rasmus Gustafsson Ljusdals BK

Rasmus Karlsson IFK Motala

Teodor Karlsson Grängesbergs BK

Wilhelm Frimodig Västanfors IF

Wille Larsson Ljusdals BK

Läs också