Elitserien: Positivt resultat för Örebro SK

Ekonomi

Allsvenska nykomlingen Örebro SK redovisar positiva ekonomiska siffror och med ett resultat om 501 167 kronor!

Trots en rådande pandemi har man lyckats leverera ett mycket bra resultat för att vara en säsong helt utan publik. Framför allt marknadssidan, mer om det längre ner, har gjort en strålande insats, samtidigt som vi fått bidrag från RF och fått in pengar på bl.a. soffbiljetter, donationer och andra för tiden aktuella insamlingar, skriver klubben.

Eget kapital: Från 10 000 föregående säsong till 511 000 vid bokslutsdatum 30/4 2021.

Marknadsarbetet har utvecklats enormt under året trots pandemin och osäkerheten den medfört i samhället. Det är fantastiskt kul att det hårda arbete Mikael Johansson och hans team lagt ner gett resultat. Det visar också att det finns ett stort vilande intresse för bandy i Örebro som är på väg att vakna till liv rejält.

Antalet medlemmar uppgick till ca 250 stycken, aktivt arbete har gjorts för att bli flera medlemmar och man har sett en ökning från 150 till 250 under säsongen.

Ingen U-lags verksamhet till följd av rådande pandemi. Laget skulle ha spelat i division 1 Östra. Målsättningen är istället att man spelar division 1 bandy säsongen 2021/22. Att det inte spelades matcher eller tränades nämnvärt mycket har så klart gett en positiv inverkan på årets ekonomiska resultat, det är viktigt att komma ihåg, skriver klubben.

Läs också