Elitserien – Inför kvällens matcher

Broberg Söderhamns IF - IFK Motala Skärmklipp Sportbladet Play

Elitserien I kväll med Toppmatcher och intressant möten. Uppdateringar sker löpande under dagen och efter matcherna finns bilderna på målen här på www.bandyworld.com som vanligt. 

Edsbyn tar emot AIK. Två lag som hackat under inledningen och inte nått upp till experternas förväntningar. Stora förändringar i spelartrupperna så det kan tyckas vara förväntat att det går lite och upp och ner i inledningen av säsongen. Tuff och spännande match att vänta mellan två lag som levde upp
till förväntningarna i den senaste omgången. Edsbyn får ses som favoriter i kväll trots allt om harmonin hittat tillbaka till bandybyn. Ovanåker.

Sandvikens AIK tar emot suveräna mästarna och serieledarna Villa Lidköping. SAIK sades ha fått i gång sitt spel i senaste mötet mot Frillesås. Lär inte räcka mot Villa Lidköping som trots avsaknaden inledningsvis av landslagstrion Martin Johansson, Johan Löfstedt samt en avslutad bandykarriär genom Jesper Eriksson. Villa har fyllt på med egna produkter som innehåller mycket energi och stor kvalité. Dessutom har inte minst Felix Pherson återkommit efter fjolårets olyckliga fall mot sargkant som spolierade fjolårssäsongen. Villaseger väntas men SAIK brukar kunna ställa en rejäl fråga till Villa för att dra till med ”klischa”

Sveriges ”Sjunggladaste” hejarklacken gör säsongsdebut när Sirius tar emot Broberg i kväll. Intressant möte där Sirius ännu saknar poäng efter uppskjuten match och fyra spelare borta mot seriesuveränen Villa och jämn match mot IFK Vänersborg. Det blev förlust men det kan fortfarande bli seger. Vänersborg använde för gammal extraspelare – ärendet är inte avgjort hur IFK ska straffas. Det kan bli två poäng för Sirius. Broberg har efter en svagare inledning vänt upp från andra halvleken mot Frillesås och Bollnäs senast. Oviss och spännande match t i kväll.

Grönvitt klassiker möte mellan Västerås SK och Hammarby där det avgörs vilken Pizzoni som är bäst i landet?
Västerås växlar mellan högt och lågt men kapaciteten för den högre nivån finns där och känns som det bara är en tidsfråga innan den blir stabil och kan klättra vidare uppåt. Hammarby har fått ett lag igen. Innehåller många Stockholmare i truppen med hunger efter elitbandy. Känns stabilare i år jämfört med i fjol trots tunga stjärntapp.

Örebro SK tar emot Frillesås BK. Båda lagen väntar på sina första poäng. Men en seger för Frillesås känns given efter det spelet hallänningarna visade upp mot Sandviken i lördagskvällens match.
Skulle förvåna mycket och det är bara sjukdom och skador eller att man inte är tillräckligt ödmjuka inför kvällens match som kan stoppa Frillesås från sin första seger. Frillesås match i lördags mot SAIK var bättre än den mot Edsbyn i fjol den fina decemberkvällen på Sjöaremossen som var vändpunkten för Frillesås i fjol.

Given borta favorit i mötet mellan Tellus och och IFK Motala. Motala har återigen överträffat förväntningarna. Spelartapp och is-strulig försäsong. Men Motala verkar inte lida över det utan visar upp en moral som gör de flesta lags supportrar avundsjuka. Dock saknar IFK den publik som visade upp under Luxors existens då det blev SM-Guld. Tellus har den hall som IFK saknar och laget lyckades få med sig två poäng mot bottenkollegan Rättvik senast. Blir inte IFK övermodiga i kväll tar man två nya poäng i kväll och stärker sin position topp fyra i årets elitserie. Överraskande trots allt.

Läs också