Elitserien: Ingen seger för Sirius – bot för IFK Vänersborg

IFK Vänersborg straffas för att man använt sig av en senioravbytare för mycket. Samuel Baatz var för gammal för att ses som en junior. Vänersborg vann matchen men Sirius lämnade in protest. Efter lång betänketid har nu ett beslut från Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté fattats.
IFK Vänersborg får behålla segern mot Sirius, men får böter på 25.000 kronor.

IFK Vänersborg tilldöms, av Svenska Bandyförbundets Tävlingskommitté, att betala 25 000 kronor i böter efter att ha brutit mot reglerna gällande antal avbytare vid matchen mot IK Sirius i herrarnas elitserieomgång 1.

Klipp från beslutet

Efter matchen mellan IFK Vänersborg och IK Sirius i herrarnas elitserieomgång 1 inkom IK Sirius med en protest till Svenska Bandyförbundets Tävlingsenhet, där klubben pekade på att IFK Vänersborg hade felaktigt antal avbytare och enligt laguppställningen inte någon avbytare född 2003 (junior) eller senare på sin laguppställning.

Tävlingskommittén anser att det finns särskilda skäl till att inte tillämpa poängavdrag, dock anser Tävlingskommittén att det finns särskilda skäl att IFK Vänersborg ska erlägga en straffavgift, enligt Tävlingsbestämmelserna Kap.7 3§.

– Utifrån Svenska Bandyförbundets tävlingsbestämmelser finns det två vägar att gå vid ett bifallande i det här specifika ärendet. Den ena är poängavdrag och den andra är att utdöma bötesbelopp. Därav var inte beslutet helt solklart men vi känner oss trygga med det fattade beslutet, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Hela beslutet §

Läs också