Elitserien: Villa upp i serieledning efter seger mot Västerås | Videosammandrag

Västerås SK - Villa Lidköping BK Skärmklipp Sportbladet Play

Villa svarade för en stabil insats när Västerås besegrades med klara 5-1 i ABB-Arena på söndagseftermiddagen. Med segern klättrar Villa som enda obesegrade lag upp i serieledningen av årets elitserie.

Christoffer Edlund kommenterade matchen i Radiosporten om dagens match och hur bra Villa är:

– En jämn första halvlek. Men i andra har går vi har kontroll på matchen. Vi kontrollerar matchen, har mycket boll och det är vi som styr tempot i andra halvlek.
Sedan har vi en fantastiskt bra defensiv under hela matchen.

– Vi är bra. Vi var bra redan förra året när vi vann. Det är kul och vi utvecklas hela tiden.

Villa gick till halvtidsvila med 0-1 i en jämn första halvlek där gästerna dock låg närmare 0-2 än att Västerås skulle nå en kvittering till 1-1.

Erik Säfström svarade för fyra målgivande passningar i matchen. Villa fick ingen straff i matchen. Det fanns tillfällen för domaren att döma straff för Villa men signalen uteblev.

En gedigen laginsats av Villa där man ändå kanske kan plocka ut trion Erik Säfström, Joel Broberg och Martin Johansson som Villas mest framträdande spelare i matchen.

Västerås SK – Villa Lidköping 1-5 (0-1)

Mål, VSK: Daniel Johansson
VLBK: Tim Persson 2, Alexander Härndahl, Christoffer Edlund, Johan Löfstedt.
Assist: Erik Säfström 4, Joel Broberg.