Elitserien: Villa flyttar Annandagsbandyn – Isstadion ”inne” efter återinförande av restriktionerna

Elitserien Villa Lidköping BK - IFK Vänersborg Skärmklipp från Sportbladet Play Bandyworld

Annadagsbandyn får begränsad publikkapacitet till följd av de nya Covid-restriktionerna. Restriktionerna är mindre skarpa utomhus och därför spelar Villa båda annandagsmatcherna mot Västerås SK – dam och herr – på Isstadion. Biljettförsäljningen har öppnat och maxkapaciteten är 4 000 personer.

Ligachefen på Svensk Elitbandy, Per Selin, säger till UNT.se att det för en gångs skull är en fördel att inte ha hall. Sirius spelar utomhus på Studenternas dock inte på annandagen. Sirius har då inte hemmamatch.

Före Villas annandagsmatcher är det allsvensk toppmatch mellan Lidköpings AIK och Åby Tjureda, men den spelas inomhus som planerat.

Villa Lidköping skriver att man vill kunna tillgodose så många supportrar som möjligt att titta på bandy denna klassiska bandydag, men samtidigt inte bidra till smittspridning. Eftersom forskning visar att COVID-19 inte sprids i lika stor utsträckning utomhus, samtidigt som vi inte omfattas av restriktionerna, har vi valt att flytta ut både dam- och herrmatchen mot Västerås 26/12 till Isstadion. På så sätt har vi en maxkapacitet på 4000 personer och kan välkomna betydligt fler supportrar än i Sparbanken Lidköping Arena för tillfället. Notera att det inte finns några sittplatser på isstadion utan endast ståplats gäller.

Klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson om valet att spela utomhus på annandagen och kommande matcharrangemang:

– Dom restriktioner som infördes avser tillställningar inomhus då det är där man ser att det är större risk för smittspridning än utomhus. Vi har därför valt att ta hänsyn till de men ändå kunna erbjuda alla att komma och se oss spela live på den finaste bandydagen vi har, bortsett från SM-finalen.

Villa Lidköping applicerar vaccinationsbevis även utomhus
– Trots att det inte finns några restriktioner för offentliga tillställningar utomhus så kommer vi fortsatt hålla kvar vid vaccinationsbevis, dels för att skapa ytterliga en trygghet och kunna erbjuda säkra arrangemang både utomhus som inomhus.

Villa Lidköping ser inte arenaflytten som en långsiktig lösning men har kommit fram till att det är den bästa lösningen för annandagsbandyn.

– Beslutet gör också att vi till den här matchen inte tvingas till en situation där vi inte kan erbjuda alla en plats och ska börja selektera bland publiken. Däremot så ser vi väl att vi långsiktigt ska spela våra matcher i Sparbanken Lidköping Arena, där vi vet att förutsättningar för att kunna leverera den bandy vi vill, är som bäst.

Hur publiksituationen kommer att se ut efter annandagen kommer klubben att kommunicera löpande men det vi kan konstatera är att vi endast kan välkomna mellan 800-1000 personer i Sparbanken Lidköping Arena, med nuvarande restriktioner. Därför kommer vi i första hand att prioritera våra säsongskortsinnehavare, men vi kommer även där att tvingas till att vara begränsade då vi sålt fler säsongskort än antalet platser.

Annandagsbandyn på Isstadion kommer spelas med samma tidsplan som ursprungsplanen, men alltså spelas utomhus.

Lidköpings AIK – Åby/Tjureda 12.30 (Sparbanken Lidköping Arena)
Villa Lidköping Dam – Västerås 15.00 (Isstadion Lidköping)
Villa Lidköping Herr – Västerås 19.00 (Isstadion Lidköping)

– Vi valde att hålla fast vi de tiderna som redan är planerade. Vi vill erbjuda alla att se samtliga tre bandyfester den här högtidsdagen. Vi ser nu fram emot annandagen på klassisk mark där vi hoppas att det ska bli en publikfest men på ett smittskyddssäkert sätt. Vi hoppas att annandagen förblir den stora publikfest och klassikern som den brukar vara i och med denna förändring.

Läs också