Elitserien: Tredje raka för Västerås | Fakta & Sammandrag från samtliga kvällens matcher

Elitserien

Västerås tog revansch mot Sirius från höstens möte. Sirius ledde med 0-1 i halvtid. Västerås kvitterade och tog ledningen. När Sirius gick för kvittering öppnade sig möjligheten för Västerås att öka på ledningen i stället till 3-1 och därefter kom även 4-1 med bara tio minuter kvar att spela. Trots det gav sig inte Sirius utan reducerade två gånger om men någon kvittering kom inte. Sirius brände en straff i första halvlek vid ställningen 0-0.

Västerås SK – IK Sirius 4-3 (0-1)

Mål, VSK: Robin Andersson 2, Pontus Vilén, Daniel Johansson.
IKS: Mattus Liw, Ted Bergström Heramb, Colin Dahlberg.
Utv, VSK: 4×10 IKS: 3×10
Straffar: 1-1 Straffmål: 1-0
Hörnor: 11-9 Hörnmål: 0-1
Publik: 737

Edsbyn upp i serieledningen. I kväll besegrade laget Vetlanda med klara 9-3. Vetlanda är inne i en tung period. Noterbart är att Edsbyn gjorde sex av målen på sin nio hörnor!

Vetlanda BK – Edsbyns IF 3-9

Mål, VBK: Axel Ekholm, Filip Bringe, Joakim Andersson.
Byn: Per Hellmyrs 2, Mattias Hammarström 2, Jonas Edling 2, Joakim Svensk, Martin Frid, Vadim Arkhipkin.
Utv, VBK: 2×10
Straffar: 0-0
Hörnor: 6-13 Hörnmål: 1-6!
Publik: 305

Vänersborg vann en målsnål tillställning. Niklas Holopainen som lämnade Sandviken i fjol gjorde segermålet för sitt Vänersborg. 2-1 kom med femton minuter kvar att spela.

IFK Vänersborg – Sandvikens AIK 2-1 (0-1)

Mål, IFK: Niklas Holopainen, Emil Viklund.
SAIK: Lucas Widman.
Utv, IFK: 2×10 SAIK: 10
Hörnor: 11-12 Hörnmål: 1-2
Publik: 443

Bollnäs vann den viktiga fyrapoängsmatchen mot Tellus. Hans Andersson tvåmålsskytt i matchen som slutade 6-3 inför 1 353.

Sex poäng skiljer laget från Rättvik under nedflyttningsstrecket samtidigt som man passerade Vetlanda och gick upp på slutspelsplats.  Nu är man bara en poäng efter Sandvikens AIK.

Tellus har sju poäng upp till Hammarby som är laget närmast ovanför strecket för nedflyttning.

Bollnäs GIF – IK Tellus 6-3 (3-0)

Mål, Gif: Hans Andersson 2, Joel Wigren, Philip Flodstam, Riku Hämäläinen, Oskar Westh.
Tellus: Tobias Björklund, Marcus Magnusson, Filip Lydén.
Utv, IKT: 3×10
Straffar: 1-0 Straffmål: 0-0
Hörnor: 14-6 Hörnmål: 2-1
Publik: 1 353

Frillesås BK – Hammarby IF 7-2 (3-0)

Frillesås visar att man vill vara med och fightas om en slutspelsplats på allvar. Hela 7-2 mot Hammarby i kväll.

Hammarby på kvalplats och på nedflyttningsplats jagar formstarka IFK Rättvik som bara är tre poäng efter söderlaget.

Mål, FBK: Jakob Jenefeldt 2, Sergey Pochkunov 2, Marcus Hillukulla, Fredrik Johansson, Markus Fremstad.
Hby: David Jansson 2.
Utv, FBK: 4×10 HIF: 2×10
Straffar: 1-1 Straffmål: 0-0
Hörnor: 10-6 Hörnmål: 2-0
Publik: 528

AIK fick jobba hårt för att vända underläget från ”bottenlaget” och nedflyttningshotade IFK Rättvik. Dalmasarna form pekar fortsatt uppåt och laget ser allt ut mer att höra hemma i elitserien än i allsvenskan.
Erik Pettersson gjorde hattrick i kväll för AIK. En viktig seger för AIK i toppen av elitserien.

AIK – IFK Rättvik 5-4 (1-2)

Mål, AIK: Erik Pettersson 3, Tobias Nyberg 2.
IFK: Clas Boström 2, Jesper Nywertz, Jack Ternander.
Utv, AIK: 3×10 IFK: 4×10
Hörnor: 13-9 Hörnmål: 1-2