Elitserien: Storseger för Edsbyn i toppmötet | Videosammandrag

Broberg - Edsbyn Skärmklipp Sportbladet Play

Serieledande Edsbyn utökade sin segersvit med storseger i toppmötet mot Broberg.

Edsbyns fjärde raka seger kom mot tabelltrean Broberg. Storseger med klara 7-1. Matchen inledde i högt tempo med tidigt Edsbyn mål och det var matchens tremålsskytt Jimi Heinonen som gjorde matchens första mål framspelad av Tommi Määttä. Tommi spelade även fram till 2-0-målet där Jonas Edling fick på en riktig fullträff. Några minuter senare spelade Per Hellmyrs fram Oskar Wikblad som gjorde 0–3 redan efter tolv minuters spel.
0–4 kom i den 27:e minuten genom Jimi Heinonen assisterad av Per Hellmyrs som svarade för tre målgivande passningar.

Jaakko Hyvönen gjorde Brobergs tröstmål i början av andra halvlek. Broberg kom dock inte närmare i matchprotokollet. I stället drygade Edsbyn ut ledningen och segersiffrorna skrevs till 1-7.

Ett för dagen blekt Broberg/Söderhamn väntar Motala borta på lördag medan Edsbyn tar emot formstarka Västerås på hemmaplan.

Tyvärr härjar Covid vilket innebär publiksrestriktioner som begränsar publikkapaciteten i arenorna.

Broberg Söderhamns IF – Edsbyns IF 1-7 (0-4)

Mål, BS: Jaako Hyvönen.
EIF: Jimi Heinonen 3, Oscar Wikblad, Samuli Helavuori, Mattias Hammarström, Jonas Edling.
Utv, B/S: 5, 10