Elitserien: Ny seger för Frillesås | Videosammandrag

Vetlanda BK - Frillesås BK Skärmklipp Sportbladet Play

Frillesås Bandy fortsätter att sätta klubbrekord! Tidigare poängrekord för elitseriesäsong sprängs på löpande band. Nu har Frillesås klättrat upp på slutspelsplats efter bortaseger mot Vetlanda Bandy. Trots att det är i stort sett poängmässigt helt jämnt mellan lagen så tycks Vetlanda leva utan självförtroende och glöd medan det frodas energi och självförtroende i Frillesås.

Vetlanda lyckades surfa vidare på medgångsvågen från den svängiga segermatchen mot Hammarby

Vetlanda tycks inte riktigt ha flytet riktigt heller. Åtminstone två ramträffar noterades när Vetlanda pressade på för att komma i kapp Frillesås i slutet.

Vetlanda tog tidigt ledningen genom Filip Bringe framspelad av Axel Ekholm, hemmalagets främste spelare i matchen tillsammans med målvakten Christian Boman.

Frillesås kvittering dröjde kom efter en halvtimmes spel genom Jakob Jenefeldt som spelade fram till 1-2 målet som gjordes av Fredrik Johansson fem minuter senare. Ytterligare fem minuter såg Markus Fremstad till att utöka ledningen till 1–3.

Vetlanda reducerade före halvtidsvila till 2–3 genom Axel Ekholm framspelad av August Klang.

Sju minuter in i andra halvlek utökade norske Markus Fremstad på hallänningarnas ledning till 2-4. Markus andra mål i matchen som skulle visa sig räcka till seger. Vetlanda hade chanser för ytterligare mål i andra halvlek men det blev bara ytterligare ett mål för Vetlanda genom Filip Bringe.

Frillesås hade två straffar i matchen där Christian Boman i Vetlanda målet spikade igen på dessa situationer.

Nästa match för Frillesås var det viktiga mötet mot IFK Rättvik. Men Rättvik har drabbats av Covid och matchen har skjutits upp. I stället väntar Sandvikens AIK härnäst den 12 januari i Sandviken.

Vetlandas nästa chans till att vrida tillbaka skutan i medvind blir mot tuffaste tänkbara motstånd Villa Lidköping på lördag.

Vetlanda BK – Frillesås BK 3-4 (2-3)

Mål, VBK: Filip Bringe 2, Axel Ekholm.
FBK: Markus Fremstad 2, Fredrik Johansson, Jakob Jenefeldt.
Utv, VBK: 3×10 FBK 3×10
Straffar: 0-2 Straffmål: 0-0
Hörnor: 15-14 Hörnmål: 1-1