Elitserien: Vänersborg studsade tillbaka – seger över Motala | Videosammandrag

Vänersborg - Motala Skärmklipp från Sportbladet Play

Motala fick se sig besegrade av ett revanschsuget Vänersborg. Det blev klara 5-1 för västgötarna som tidigare i veckan tappade ledning och föll mot Örebro.

I kväll gjorde Ilja Grachev två mål för Vänersborg sedan han sattes upp i anfallet.
– Det är gott att vinna någon match då och då, sa Ari Holopainen till TTELA.

Viktiga poäng för Vänersborg för att nå slutspel och man har fortfarande goda chanser att nå den eftertraktade sjätte platsen som ger kvartsfinals spel utan åttondelspel.
Ett förhållandevis tamt Motala i kväll. I nästa match väntar Rättvik under helgen.

Vänersborg har västgötaderby mot Villa Lidköping som väntar på söndag.

Edsbyn besegrade programenligt Tellus. Segersiffrorna skrevs till 3-8.

Däremot började inte matchen som väntat. Utan det var Tellus som tog ledningen i matchen och ledde med 2-0 efter femton minuter spelade. Liksom i senaste matchen mot Motala var det Johan Hannegård som visade vägen för Tellus med sitt 1-0-mål. Därefter tog Edsbyn successivt över och vände till 2-3 efter första halvlek.

I den andra halvleken ökade Edsbyn på ledningen till 2-8 innan Marcus Wikman gjorde 3-8 och fastställde slutresultatet på en hörna.