Elitserien: Villa nollade SAIK – ”Yes det var mycket känslor och dueller” | Videosammandrag

Villa Lidköping BK - Sandvikens AIK Skärmklipp från Sportbladet Play

Villa Lidköping besegrade Sandviken med 5-0. Efter en jämn första halvlek tog Villa över helt och dominerade stort i andra halvlek efter gedigen insats.

 

– Matchen är väl rätt så jämn i första med en lite fördel för dom kanske. Vi är inte jättenöjda med vårt spel i första halvlek men efter deras timeout så får vi i alla fall till en bättre defensiv, sammanfattade Martin Karlsson matchen för Bandyworld.

Vad avgjorde för till Villaseger i kväll?
– Det som är avgörande för oss idag, är vår defensiv som fungerar väl över hela banan i framför allt andra halvlek. Dom får väldigt korta anfall och känns trötta i andra halvlek

Var det fult spel, onödiga slag?
– Yes det var mycket känslor och dueller på planen. Så har det varit rätt så många matcher mellan oss nu de senaste. Men det är kul, känslor ska det vara och hoppas publiken gillar det med.

Felix Pherson och Christoffer Edlund var tillbaka på isen. De spelade inte onsdagsmatchen mot Frillesås. Båda gjorde mål. Christoffer Edlund tvåmålsskytt. Övriga mål gjordes av Martin Johansson och Martin Andreasson på hörnor. Villa fortsätter att förbättra sin statistik vad gäller målgörandet på hörna. Erik Säfström och Alexander Karlgren svarade för de målgivande hörninslagen.

Även Villas målvakt Jesper Thimfors var tillbaka mellan stolparna och höll nollan.

Linus Forslund och Eric Hagberg var tillbaka i SAIK-truppen i matchen. Däremot vilade Daniel Berlin och Albin Bjerkegren.

Derby väntar – ”Annorlunda match”

Villa jagar vidare på jakten efter att nå i kapp serieledande Edsbyn. Fyra poäng skiljer lagen där Edsbyn har två matcher fler spelade än Villa.

Med hänsyn på Covid-avbrott osv är ni (laget) där ni vill vara just nu?
– Absolut, det känns bra i laget och det är mycket matcher vilket känns grymt, förmedlar Villas lagkapten.

Nästa match för Villa är Vänersborg på söndag. Blir det tuffare i derbyt mot Vänersborg på söndag än i dagens match?

– Det blir nog en väldigt annorlunda match på söndag där vi kommer få äga mycket boll och vara noggranna för att inte bjuda dom på för enkla kontringar.

För Sandviken gäller det att nå slutspel och helst bli topp sex för att gå direkt till kvartsfinal. Närmast väntar Frillesås och Motala. Viktiga matcher mot lag som befinner sig i samma härad vad gäller tabelläget.

Villa Lidköping BK – Sandvikens AIK 5-0 (1-0)

Mål, VLBK: Christoffer Edlund 2, Felix Persson, Martin Andreasson, Martin Johansson.
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 8-5 Hörnmål: 2-0
Publik: 916

Läs också