Elitkvalet: Frillesås och Bollnäs vägde tyngst till slut | Videosammandrag

Bollnäs klara för elitserien efter avgörande i sista omgången mot Lidköpings AIK. Skärmklipp från Sportbladet Play

Bollnäs och Frillesås klara för fortsatt spel i elitserien. Gripen Trollhättan är sedan tidigare klara för elitserien som Allsvenska seriesegrare.

Bollnäs flyttade sin sista match på Sävstaås till Edsbyn för att ge bästa förutsättningar för sina spelare när elitkvalet avgjordes. Bollnäs gick tidigt i från Lidköpings AIK, LAIK, i matchen. LAIK var utslagna från möjlighet till avancemang redan före matchen. Det blev till slut 11-1. 1 400 åskådare var på plats.

I och med Bollnäs tidiga stora ledning stod det klart att oavgjort inte skulle räcka för Frillesås utan seger krävdes mot Åby Tjureda.
1-1 i halvtid och det var först under den sista halvleken som Frillesås tog ledningen med 2-1. Trots spelövertag för Frillesås var det ingen given ledning på ett blåsigt Sjöaremossen. I stället för att backa hem och tycktes Frillesås se anfall som bästa vapen för att undvika baklängesmål. Taktiken gick hem det blev både 3-1 och 4-1 i till slut inför nära 600 åskådare .

Lidköpings AIK och Åby Tjureda spelar vidare i allsvenskan nästa säsong. Där återfinns nästa säsong även Rättvik, Tellus och Örebro SK från elitserien samt Borlänge och Surte som nykomlingar från division 1.

 

Bollnäs GIF – Lidköpings AIK 11-1 (6-0)

Mål, GIF: Saku Hämäläinen 3, Hans Andersson, Tim Stjernström, Anton Dahlberg, Linus Westh, Joel Wigren, Marcus Persson, Philip Flodstam, Riku Hämäläinen.
LAIK: Viggo Olofsson.
Utv, LAIK: 3×10
Straffar: 1-0 Straffmål: 0-0
Hörnor: 13-2 Hörnmål: 3-0
Publik: 1 303

Frillesås BK – Åby/Tjureda IF 4-1 (1-1)

Mål, FBK: Fredrik Brandin 2, Fredrik Johansson, Lukas Norman.
Åby: Adam Rudell.
Utv, Åby: 4×10
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 14-10 Hörnmål: 0-1
Publik: 584

Läs också