SM-Flickor: Guldet till Västkusten

Under fredagseftermiddagen avgjordes SM-finalen för F17-lag och det blev tillslut förhandsfavoriterna Kareby/Surte Bandy som vann med 3–1 mot Villa Lidköping BK.

Det blev dramatiskt när F17-finalen skulle avgöras på Studenternas under fredagen. Matchen blev först försenad på grund av problem med en ismaskin. Kareby/Surte fick den bästa starten. Redan i den 14:e matchminuten kunde Olivia Geft trycka in en retur till 1–0. Klara Fischer utökade ledningen strax innan paus och direkt i inledningen av den andra akten fick även Leah Roos skriva in sig i målprotokollet.

– Vi har ett bra spel där många är delaktiga. Vi passar mycket till varandra och vi hittar ett bra spel med stor delaktighet. Det är många som tar för sig och vi hittar varandra, säger Roos.

Villa reducerade till 3–1 genom Elsa Folkesson i den 54:e minuten och hade bud på mer. Laget fick bland annat en straff, men en räddning från Elena Schulz i KS-målet hjälpte laget att hålla undan. Matchen slutade 3–1 och därmed försvarade Kareby/Surte sitt SM-guld från 2020.

– Det var en väldigt skön vinst. Jag tycker vi spelade grymt och det var en jätterolig match, konstaterar en jublande glad Leah Roos som också slår fast att det nu ska firas med mer dans.

Kareby/Surte Bandy – Villa Lidköping BK 3-1
Mål: 1-0 14′ Olivia Geft, 2-0 37′ Klara Fischer, 3-0 45′ Leah Roos (Vilma Fischer), 3-1 54′ Elsa Folkesson.
Hörnor: KS: 8 (0) VLBK: 10 (0)
Utvisningar: KS: 1×10 min VLBK: –
Publik: 330 personer, Studenternas IP, Uppsala.