Spelarnytt: Oscar Qvist klar för fortsättning med Sirius

Oscar Qvist Foto: IK Sirius

Marcus Mårtensson lämnar medan Oscar Qvist är klar för en fortsättning med Sirius.

Det blir inget spel i Sirius kommande säsong för den 19-årige försvararen Marcus Mårtensson. Båda parter är överens om att hitta en miljö för Marcus där han kan få speltid, vilket är viktigt för hans fortsätta sin utveckling. Sirius kommer givetvis ha fortsatt kontakt med Marcus och följa honom.

Oscar Qvist skriver tvåårigt avtal

Oscar Qvist, 22 år, förlänger kontraktet med moderklubben. Klubben och Oscar är överens om ett tvåårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/24. 

Den Siriusfostrade försvararen Oscar Qvist har precis avslutat hans femte elitseriesäsong och nu är det klart att det blir fortsatt elitseriespel med blåsvart. 

– Oscars förmåga att alltid ge allt är skönt att ha i laget. Han läser spelet bra och gillar att gå i bräschen i närkampsspelet. Så att Oscar kan fortsätta stärka Sirius försvar är väldigt bra. Han kommer garanterat reta motståndarna ännu mer i vinter, säger Jonas Holgersson, Sirius Bandys assisterande tränare.

Oscar själv är nöjd över kontraktsförlängningen med moderklubben.

– Det känns väldigt bra att ha det klart så pass tidigt så att man redan nu kan börja förbereda sig inför nästa säsong, säger Oscar Qvist, som kan se tillbaka på en bra säsong med flera starka prestationer från hans sida. 

– Ja jag är som helhet nöjd med min egna insats under säsongen. Jag tycker att jag hela tiden haft en stegrande formkurva, vilket kändes väldigt skönt. Som lag tycker jag vi har tagit väldigt stora steg och att vi har något väldigt bra att bygga vidare på.

Bandysäsongen 2021/22 stängdes ned i söndags medan Sirius resa tog slut i kvartsfinalen, där man lyckades ta matchserien till en femte och helt avgörande match mot nyblivna mästarna Edsbyn.

– Jag tror att vårt sätt att spela i år gjorde att vi lyckades pressa Edsbyn så pass länge. Vi känner oss väldigt trygga i det vi gör på isen och vi spelar med ett gott självförtroende, säger han. 

Läs också