Tränarnytt: Stefan ”Lillis” JOnsson klar som tränare för Västerås SK

I helgen blev det officiellt att Olle Wiberg kliver av uppdraget som huvudtränare för VSK Bandys damlag. Nu står det klart att Stefan ”Lillis” Jonsson är ny huvudtränare. – Det ska bli jäkligt spännande att få träna ett damlag, säger ”Lillis”.

”Lillis” har tidigare tränat VSK Bandys herrlag, P19 och under de senaste åren P17.

– Jag har varit i ungdomsbandyn i rätt många år och det känns kul att göra något annat. Det ska bli jäkligt spännande att få träna ett damlag, det har jag aldrig gjort tidigare.

I och med att ”Lillis” jobbar för VSK Bandy och Schysst Framtid, vilket han kommer fortsätta med, känner han till de flesta spelarna i damlaget.

– Det känns jättehärligt på det sättet och det är en stor fördel. Jag har också följt damverksamheten på nära håll hela tiden och ser det arbete som gjorts där.

Hur blir det att ta över huvudansvaret från Olle Wiberg?
– Olle har gjort ett jätte- jättejobb under de här åren som huvudtränare och i stort sett spelat varenda final som gått att spela. Det har varit väldigt framgångsrika år och det är inspirerande att ta över något som redan är bra, grunderna finns där sedan tidigare. All eloge till det jobb Olle har gjort.

Med en ny tränare innebär det ofta förändringar ute på planen, både spelmässigt och spelarmässigt. Där vill ”Lillis” fortsätta utveckla det spelet som byggts upp under de senaste åren.

– Jag har lite tankar och idéer där jag vill fortsätta utveckla spelet. VSK vill spela en offensiv och attraktiv bandy med många spelare inblandade. Någonstans handlar det först om att jaga ikapp Villa Lidköping och AIK, de är lite före just nu.

Vad kommer att bli ditt första steg som huvudtränare för damlaget?
– Det kommer att bli individuella samtal med alla spelare, sätta sig ner och lyssna på hur var och en tänker framåt. Därefter ska vi snacka ihop oss i stor grupp med vad det är vi vill uppnå.

Hur känns det nu när allt är klart?
– Det känns kul och det ska bli väldigt inspirerande att se vad jag kan bidra med till dambandyn.

Läs också