Spelarnytt: Jerker Ortman är klar för en fortsättning med Sirius – Kontraktsläget i Sirius

Jerker Ortman Fotograf: Anna Westin

Jerker Ortman förlänger kontraktet med Sirius Bandy. Klubben och Jerker är överens om ett treårskontrakt (2+1).

Den 26-årige fartspelaren Jerker Ortman har spelat 127 elitseriematcher för Sirius och nu står det klart att det kommer bli ännu fler matcher i den blåsvarta tröjan.

– Det känns fantastiskt bra, och att det blev flerårigt därtill gjorde det ju ännu bättre. Jag trivs så bra i föreningen och staden att det inte var något att tveka på. Ser verkligen fram emot de kommande säsongerna, säger Jerker Ortman som precis skrivit på ett treårskontrakt med klubben. 

Både Jerker och laget har en strålande säsong bakom sig. Att pressa blivande svenska mästarna Edsbyn till en femte och helt avgörande kvartsfinal är ett starkt kvitto på det.

– Ja jag skulle säga att det var en liten inkörningstid i början på säsongen, både för mig och laget, men sedan kom vi igång bra och avslutningen kan man ju inte klaga på. Pressa svenska mästarna till fem matcher är inte fy skam, säger han och fortsätter:

– Det som ligger bakom det är viljan att dra åt samma håll, samtliga som varit inblandade har verkligen bidragit till den gemensamma bilden. Det gör då att vi blir väldigt starka som grupp, vilket syns på planen. 

Den säsong som nu läggs till handlingarna innehåller flera starka och goda minnen.  4-1-segern hemma mot Västerås i början av säsongen, tvåmålssegern hemma mot Edsbyn i grundserien och åttondelsfinalerna mot Vetlanda är starka minnen för att nämna några.

– Själv tar jag med mig minnet från den fjärde kvartsfinalen när vi vinner mot byn inför ca. 4000 på Studenternas. Den inramningen kan man bara få när Västra styr skutan. Det var mäktigt, säger han. 

Nu går spelarna in i en period av egenträning med individuella fysprogram

– Ja nu väntar en lite lugnare period i någon vecka till där vi laddar batterierna innan försäsongen drar igång på allvar, säger han.

Sirius assisterande tränare Jonas Holgersson ser väldigt positivt på att fartspelaren stannar i blåsvart. 

– Det är roligt att Jerker är sugen på att ta sitt lir ytterligare nivåer. Spännande att se var de nya hastighetsrekorden på Studan kommer landa på, säger Jonas Holgersson och fortsätter:

– Jerker är väldigt stark i man mot man-spelet tack vare sin fina skridskoåkning. En stor kraft både offensivt och defensivt i vårt spel.

 

Truppstatus

Tre år kvar på kontraktet
Jerker Ortman
Colin Dahlberg

Två år kvar på kontraktet
Anton Andersson
Nils Bergström
David Thorén
Arvid Tapper
Sune Gustafsson
Matteus Liw
Oscar Qvist

Ett år kvar på kontraktet
Albin Thomsen
William Liw
Ted Haraldsson

Utgående kontrakt
Ludvig Jonasson
Kalle Mårtensson
Ted Bergström Heramb
Stefan Kröller

Lämnar
Daniel Bäck-Nirs
Marcus Mårtensson

Läs också