Spelarnytt: Ted Bergström stannar i Sirius

Vetlanda BK - IK Sirius Skärmklipp från Sportbladet Play
Sirius skyttekung stannar: ”Jag vill vara med och se hur långt vi kan ta det här”.
Klubben och säsongens interna skyttekung Ted Bergström Heramb är överens om ett nytt ettårskontrakt. 
Det är nu klart att Ted Bergström Heramb spelar i blåsvart även nästa säsong.
– Efter hans kanske bästa säsong hittills i karriären är vi väldigt glada att han är sugen på mer. Ted älskar att göra mål men är en anfallspolare i ett bättre läge spelar han alltid bollen. Med sin ihärdighet tar han sig fram på oväntade vägar mot mål, säger Sirius Bandys assisterande tränare Jonas Holgersson.
Han kom till Sirius från Hammarby 2020. I huvudstaden blev det en säsong och dessförinnan spenderade han sex säsonger i västra Aros och i Västerås SK. Nu är han alltså klar för en tredje säsong i Uppsala.
– Det känns underbart att det blir en fortsättning i Sirius. Det känns verkligen som att vi har startat igång något bra de senaste två säsongerna, så jag vill vara med och se hur långt vi kan ta det här, säger Ted Bergström Heramb.
Han har under säsongen spelat sitt livs bandy, vilket bland annat resulterade i en femteplats i Elitseriens skytteliga, en femteplats i poängligan och totalt 54 mål på 36 spelade matcher. Det borde vara en säsong han känner sig väldigt tillfreds med.
– Väldigt roligt och ja självklart är man nöjd med det, men det är mycket tack vare våra tränare och att jag har helt fantastiska lagkamrater som sätter upp fina lägen. Sen känner jag väl personligen att jag har utvecklats väldigt mycket personligen sista två säsongerna, säger han.
Sen lagets insats – sjua i Elitserien, bästa placeringen på 11 år, två raka segrar i åttondelsfinalen och sedan att de pressar storlaget och nyblivna svenska mästarna Edsbyn till en femte och avgörande kvartsfinal.
– Jag är väldigt nöjd med hur vi presterat under säsongen. Resultaten i all ära men ser man till vår prestation så hände det en hel del! Det ska bli roligt att försöka ta det här ett steg till och bli ännu mer stabila, säger han.
Som alltid florerar många rykten under sill season och Ted har bland annat kopplas samman med sin tidigare klubb Västerås samt moderklubben Broberg. Sirius har dock alltid varit förstaspåret enligt honom själv.

– Ja det var till slut ett enkelt beslut. Jimmy (Helmersson) har varit helt fantastisk och förstått min situation. Jag ser fram emot att fortsätta i Sirius och försöka skapa ännu fler fantastiska minnen tillsammans med Västra Sidan, säger han och fortsätter:

– Det som får en att stanna är ju förutom lagkamraterna, de positiva vindarna som blåser kring Sirius som förening. Det har varit fantastiskt kul att få känna av det intresse som finns i Uppsala. Förhoppningen är att vi kan locka ännu fler åskådare nästa säsong tack vare vårt spel.

Och spelet har skapat många fina minnen på Studenternas under säsongen.
– Ja det finns många ljusglimtar och fina stunder från säsongen som var, de kommer man minnas länge. Förhoppningsvis kan vi skapa en hel del fler fantastiska minnen tillsammans. Jag tror definitivt att vi kan ta fler steg. Får vi behålla alla spelare och krydda med någon extra spelare som kommer in och bidrar tror jag absolut vi kan vara med och störa topplagen även nästa säsong. Jag ser fram emot att försöka gå längre nästa vinter, säger han.

Läs också