Spelarnytt: SAIK tappar Joakim Bergman och Albin Bjerkegren

Karriären slutar där den började för 13 år sedan. Joakim Bergman har meddelat Sandviken tillika moderklubben att han lägger skridskorna på hyllan för att spendera mer tid med familjen.

Det blev 11 säsonger, 360 matcher, 3 guld i Svenska Cupen och 3 SM-guld i moderklubben för försvarsklippan Jocke Bergman.

Han kom upp som en lovande junior i herrlaget säsongen 2009/2010 och tog svensk bandy med storm, men ingenting varar för evigt och nu är beslutet taget att karriären som bandyspelare är över.

När tog du beslutet att avsluta karriären?

– Det började lite under säsongen då man kände att man ville lägga mer tid hemma med familjen. Sen hade jag utgående kontrakt vilket gjorde att man direkt efter säsongen funderade ännu mer på om man ska spela vidare eller inte, säger ”Jocke” Bergman.

Albin Bjerkegren lämnar Sandviken. Albin anslöt till SAIK Bandy för två säsonger sedan och blev en av säsongen 2020/2021 största utropstecken i svensk bandy. Det blev däremot en tuff sjukdomsdrabbad andra säsong och parterna är överens om att det inte blir någon fortsättning.

Albin Bjerkegren har hunnit med att spela 86 matcher för klubben och SAIK Bandy vill rikta ett stort tack för hans insatser och bidragande till föreningen!

Läs också