Spelarnytt: Jonathan Hyttinen klar för Katrineholm

Katrineholm Bandy har gjort klart med den finske anfallstalangen Jonathan Hyttinen, son till lagets nye huvudtränare Jari. Kontraktet är skrivet över 1+1 år. 

I förra veckan presenterade Katrineholm Bandy den finske mästartränaren Jari Hyttinen som ny huvudtränare för A-laget och nu står det glädjande nog klart att även hans synnerligen lovande son, Jonathan, väljer att följa med över sjön. 16-årige Hyttinen, som fyller 17 senare i år, kommer närmast från två säsonger med Akilles där han imponerat stort i U18-laget och även fått debutera i A-laget.

 

Den gångna säsongen svarade Hyttinen för hela 49 mål och elva assist på 15 matcher i U18-serien, vann poängligan i U18-slutspelet med sju mål och två assist på tre matcher och i A-lagssammanhang har det hittills blivit fyra mål och en assist på fem matcher. Han är även en del av det finska P17-landslag som kommer till Katrineholm nästa helg för att spela landskamper mot Sverige i Kronfågel Arena.

– Det känns väldigt kul att Jonathan har valt att följa med Jari hit för att fortsätta utvecklas som bandyspelare. Det är en av finsk bandys mest spännande offensiva unga spelare och vi tror att vi kommer kunna erbjuda honom en väldigt bra miljö att utvecklas i tillsammans med många jämnåriga som försöker etablera sig på seniornivå. Vi ser fram emot att få presentera honom för vår publik i anslutning till P17-landskamperna nästa helg, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Kontraktet med Jonathan Hyttinen sträcker sig över 1+1 år.

Läs också