Spelarnytt: Tobias Holmberg och Västerås SK skriver kontrakt

Örebro SK - Västerås SK Skärmklipp Sportbladet Play

Västerås SK och Tobias Holmberg har skrivit på ett nytt kontrakt för ytterligare en säsong.
– Jag tycker fortfarande att det är fruktansvärt roligt att spela bandy, säger Tobias Holmberg.

Debuten för Grönvitt skedde säsongen 2003/2004 och med sina 519 VSK-matcher på CV:t väljer Tobias Holmberg att förlänga kontraktet med Västerås SK över säsongen 2022/2023.

– Det känns jättebra att veta att man ska köra ett år till. Det är kul och inspirerande, vi har något väldigt bra på gång och det var det som till slut vägde över till att man vill fortsätta spela.

– Att få spela i VSK betyder jättemycket. Jag har sagt det förut, det finns ingen annan klubb jag vill spela i. Så att jag får fortsätta är jag otroligt tacksam över.

Tobias Holmberg fyller snart 35 och har funderat en hel del innan det nya kontraktet skrevs på.

– Man är inte purung längre och det finns saker utanför bandyn som kräver mycket tid. Jag tycker fortfarande att det är fruktansvärt roligt att spela bandy. Det ska fungera med jobb, barn och sambo. Därifrån har jag fått tummen upp och det är oerhört viktigt.

Vad tror du om nästa säsong?
– Ser man till säsongen som var så fick vi in många nya spelare som är drivande i vårt spel och det tog ett tag innan det satte sig, från jul hela vägen in var vi riktigt bra. Förhoppningen är att kunna starta där. Vi åkte ut i den sista och avgörande semifinalen, det är också en nyttig läxa för många att ha spelat den matchserien med fem semifinaler. Det är en bra erfarenhet att ta med sig in i nästa säsong.

– Jag är oerhört taggad att dra igång försäsongen och kunna vara så bra som möjligt nästa säsong, det kan bli ett riktigt bra år.

Läs också