Spelarnytt: Alexander Karlgren klar för fortsättning med Villa

Alexander Karlgren Villa Lidköping Foto Villa

Nu har Alexander Karlgren skrivit på ett nytt avtal med Villa Lidköping – målbilden är klar: ”Vill bli en  startspelare i Villa Lidköping. Kontraktet är på två år.

– Det känns riktigt kul att det är klart nu! Det har varit en tuff period efter förlusten i finalen men när man ser tillbaka på säsongen så känner jag mig nöjd med vad jag åstadkommit, säger Karlgren som fyller 22 i november.

Alexander flyttades upp till herrlaget från de egna juniorleden inför säsongen 2020/2021 och såhär lät det då:

”– Jag har ett tydligt mål och det är ju att bli en elitseriespelare, men jag ser också verkligen fram emot att dra igång försäsongsträningen och bli en pusselbit i det här fantastiska laget”

Och en viktig pusselbit, det här han verkligen blivit. Med stora kliv har Alexander vuxit upp och axlat rollen på isen på ett fantastiskt sätt. Den här säsongen även med publiken i ryggen, för första gången.

– Min egen utveckling är jag nöjd med och det var riktigt kul att få spela inför publiken, det här var ju första riktigt säsongen man fick göra det. Det är lika mäktigt varje gång man åker in i Sparbanken Lidköping Arena.

Nervöst i början?

– Det är klart. Men det är också det som gör att man tänder till lite extra och man känner knappt någon trötthet med publiken i ryggen. Vi är Sveriges bästa publiklag, det är mäktigt.

Var det självklart att fortsätta i Villa?

– Absolut! Det var självklart för mig. Här får man träna med de bästa och jag vill träna hårt för att ta nästa steg och bli en startspelare. Jag vill vara med och driva spelet.

Alexander har egentligen huserat på halven under sin karriär men den här säsongen har det blivit mer tid på mittfältet, en roll som blev en omställning men som han trivs med.

– Jag har ju spelat halv hela mitt liv så det var en liten omställning att spela mycket på mitten men det har varit kul. Framför allt att åka mycket skridskor, det blir mycket mer upp och ner än på halven. Sedan får man ju bollen lite högre upp i banan och på halven sätter man mer igång de andra, nu får man vara med och slå lite mer avgörande passningar.

Med Alexanders påskrift så är Villa Lidköping nästan identiska med fjolårets spelartrupp. Något som kan bli viktigt.

– Jag tror det är jättebra och viktigt att vi får fortsätta ihop, vi är en sammansvetsad grupp som har jäkligt kul tillsammans.

Foto och text ”Cred Villa”

Läs också