Spelarnytt: Tim Persson har förlängt med Villa Lidköping

Villa Lidköping - IFK Motala 3 5 Skärmklipp från Sportbladet Play

Tim Persson spelar vidare i Villa Lidköpings herrtrupp i ytterligare minst två säsonger till.
– Jag är superglad och stolt över att ett nytt avtal är klart med Villa! Efter så många säsonger så har man ett stort Villahjärta. Det är denna klubb som format mig till den spelare och människa man är idag. En lischpöjk, säger Tim via klubbens hemsida.

Villakontrakt (Spelare):
Ludvig Johansson, Anton Johansson, Johan Löfstedt, Joel Broberg, Felix Pherson, Martin Johansson, Martin Karlsson, Jesper Thimfors, Christoffer Edlund, Erik Säfström, Martin Andreasson, Alexander Härndahl, Petter Björling, Alexander Karlgren, Tim Persson.
Utgående:
Melker Broberg, Karl Tagesson.

– Jag har tagit stora steg de två sista säsongerna och särskilt den sista. Det är väl olika faktorer som påverkat, jag har hittat mig själv mer som person och insett vad jag behöver för att prestera på en högre nivå. Min nya och tydligare roll spelar in där jag fått bra med förtroende från klubben och Sixtensson (Johan). Allt det här har gett mig självförtroende och en chans att spetsa till mina individuella kvaliteter, säger Tim och hyllar även fystränare Kalle Öberg och miljön som truppen lever i dagligen:

– Jag har fått bra effekt av Kalles upplägg vilket gör att jag känner mig starkare. Till sist är det som jag tycker kännetecknar hela vårt lag, vi har en underbar miljö, vilket jag tycker får alla att utvecklas och må bra.

Tim Persson skrev på för Villa Lidköping inför säsongen 2011/2012. Sedan dess har det blivit sex SM-finaler (2 guld), två World Cup-finaler (1 guld), fyra Svenska Cup-finaler (3 guld).

Var det självklart att fortsätta?

– Det var helt självklart för mig, fanns egentligen inget annat för min egen del. Vi var överens en bit innan slutspelet började men sedan så har man en familj i allt också, man måste ta ställning och få ihop allt runt omkring. Så nu känns allt kanon, att det är klart!

– Vi börjar närma oss en identisk trupp och det känns bra. Jag vet att alla är otroligt revanschsugna. Vi gör i helhet en jättebra säsong där allt inte ville sig i sista matchen. Så vi ska spetsa till oss ytterligare lite till nästa säsong och då slåss fullt om guldet igen.

Text

Läs också