Spelarnytt: Frida Wiklund klar för tvåa nya säsonger med Villa

Efter en fantastisk säsong med en uppåt pekande utvecklingskurva och ett SM-guld inför publik gav mersmak. Nu är Frida Wiklund redo att fortsätta vinna med Villa Lidköping.

– Det känns väldigt bra att fortsätta på den här resan, just nu tycker jag att det är så roligt att spela så det känns egentligen självklart för mig att förlänga. Det blir en utmaning att lösa vardagspusslet med plugg i Borås men med hjälp och förståelse från klubben så har vi kommit fram till en bra lösning för båda, säger Wiklund som skrivit på ett tvåårsavtal i ett pressmeddelande från www.vlbk.se.

Villa Lidköpings vänsterback kommer från en jättefin säsong. Kanske hennes bästa? Efter Camilla Anderssons avslut inför säsongen 2021/2022 så öppnade sig möjligheten till att ta en startplats i försvaret – något hon gjorde och har gjort med bravur.

– Jag har kommit loss från den svacka jag varit fast i av skador hit och dit och framförallt har väl hård träning varit avgörande för min del och med en konstant utveckling på den fysiska fronten så känns det som att jag tar nya kliv på planen hela tiden.

Till den kommande säsongen så får hon klara sig utan sin backkollega Lisa Östman som valt att avsluta sin karriär. Frida väljer att se det som en spännande utmaning men ser att en dos av trygghet lämnar.

– Jo men det blir spännande, vi har ju haft en enorm trygghet där bak då vi alla spelat samman oss så pass mycket under lång tid. Nu blir det förändring och det är alltid roligt med en sådan typ av utmaning för oss där bak, även om Lisa givetvis kommer vara saknad.

Frida är en av dom som har varit med i truppen från det att man tog klivet på till Elitserien och har nu också två raka SM-guld, det sistnämnda inför en stor skara Villafans – och det gav mersmak.

– Finalen blev ju precis som allt det där man som ung spelare drömde om att få uppleva, det är därför det känns så motiverande att fortsätta och förhoppningsvis få uppleva ännu fler finaler och framgång med vår publik.

Läs också