Elitserien: Smakstart för IFK Vänersborg – Ny seger efter 3-5 mot Hammarby – Highlights

Kalixsonen Emil Viklund tremålsskytt för IFK Vänersborg andra matchen i följd. Skärmklipp ElitserienLive

Vänersborg inkasserade sin andra raka seger i bortamötet mot Hammarby.
En smakstart för nya tränaren Jesper Bryngelsson och inte minst Emil Viklund.
Emil tremålsskytt för andra matchen i följd.

Smakstart för Jesper Bryngelsson som ny tränare för IFK Vänersborg.

Vänersborg tog en tvåmålsledning i första halvlek. Hammarby inledde bäst med mest bollinnehav och flera hörnor. Vänersborg var vassare i sina anfall och tog även ledningen genom Niklas Holopainen efter ett långt utkast från Kimmo Kyllönen efter en halvtimmes spel. Det följdes med även 0-2 genom Vänersborgs genom Emil Viklund.

Efter en avvaktande första halvlek så höjdes underhållningsvärdet steg i andra halvlek. Hammarby inledde andra halvlek liksom i första med stor bollinnehav. Det resulterade i både reducering och kvittering. David Jansson reducerade och med halvtimmen kvar att spela kom kvitteringen på en hörnretur genom Felix Nyman.

Emil Viklund återgav ledningen för Vänersborg efter fint samspel med Niclas Nyqvist. Kalle Lempinen fiskade upp ett bollttaåp i Hammarby och spelade fram till Ilja Grachev som ökade på till 2-4 för gästerna.

Hammarby replikerade omgående genom Robin Sundin till 3-4. Vänersborg kunde emellertid utnyttja två mans numerärt överläge och ökade på till 3-5 på en hörna. Återigen genom Emil Viklund.

David Pizzoni, kommenterade efter matchen i Elitserien live:
– Det är bedrövligt att det blir förlust. Vi gör en betydligt bättre match än i första matchen. Vi skapar tillräckligt mycket för att vinna matchen. Men vi ska inte släppa in fem mål.

Emil Viklund efter andra raka segern för Vänersborg: – Det har börjat jäkligt bra. Bollarna ha suttit. Inte haft så många avslut. Jag träffar mål. Bra start för Vänersborg med ny tränare:
– Otroligt viktig för att vi är på rätt på spår. Det går och rätt håll även om vi har mycket att jobba på. Vi vill utveckla mer men nu slipper vi fundera så mycket.

Hammarby IF – IFK Vänersborg 3-5 (0-2)

Mål, HIF: David Jansson, Felix Nyman, Robin Sundin.
IFK: Emil Viklund 3, Niklas Holopainen, Iljha Grachev.
Utv, HIF: 3×10 IFK: 3×10
Hörnor: 16-8 Hörnmål: 1-1