AIK-bandyn lägger ner! Drar sig ur seriesystemet!

AIK meddelar via sin hemsida att man stoppar bandyverksamheten.
– Jag tillträdde ju i augusti. Jag har först de två senaste veckorna insett att det här kommer inte hålla. De övriga som varit här lite längre än jag trodde kanske att det skulle lösa sig. Problemet är skuldberget på fem miljoner i dag, plus att vi varje månad måste ut med 600 000 kronor för att klara löner och den löpande verksamheten. Vi har för höga kostnader, säger Bosse Fasth ordförande i AIK bandy till SVT Sport.

AIKs satsning på herrbandyn slutade i ett praktfiasko. Nu tvingas hela bandyverksamheten läggas ned. Misslyckade satsningen drar även med damerna som varit framgångsrika med SM-Guld och tillhört elitbandyn under lång tid.

AIKs satsning byggdes för snabbt med pengar och spelarvärvningar, men saknade förankring i ungdomsverksamhet och publiktillströmning.

Vägs ände…
Med omedelbar verkan stoppas verksamheten i AIK Bandyförening.

”-Intäkterna motsvarar inte löpande kostnader och samtliga alternativ till finansiering är uttömda. Det är oansvarigt gentemot personal, spelare & ledare, samarbetspartners, medlemmar, säsongskortsinnehavare, bandysupportarar, att inte stoppa verksamheten och fortsatt bygga på den skuldbörda som redan finns. Tidshorisonten för eventuella intäkter i paritet till åtaganden och kostnader har för många osäkra parametrar som föreningen inte har kontroll över. Tungt och tråkigt beslut att ta, men det enda rimliga beslutet. Nu får regelverk och juridiken ta vid.” säger AIK Bandyförenings ordförande Bo Fasth.

AIK Bandyförening riktar ett stort tack till personal, spelare, ledare, medlemmar, supportrar, samarbetspartners som gjort verksamheten möjlig och framgångsrik.

Vi önskar våra motståndare lycka till, tackar Svenska Bandyförbundet, Svensk Elitbandy, Stockholms Stad. Slut på meddelandet, Stöd AIK!

Varje månad kostar spelarna 450 000 kronor, skriver Sportbladet. AIK Bandy har en miljonskuld som nu gör att klubben går i konkurs. Till SVT säger Bosse Fasth att spelarlönerna uppgår till 600 000 kronor och att man har en skuld på fem miljoner kronor.

– Jag har inte sovit mycket sedan vi började få insikt i bokföringen, säger nytillträdde ordförande Bosse Fasth till Sportbladet.
– Ingen kunde presentera en överskådlig bild. Det har under de här tre månaderna växt fram under resans gång. Det de grundar sig i egentligen är att man har gamla avtal med spelare som är alldeles för dyra.

Läs också