Spelarnytt: Tobias Nyberg är klar för Sirius

Sirius Edsbyn 4 5 Skärmklipp från Sportbladet Play

Tobias Nyberg förstärker Sirius


I fredags kunde vi stolt presentera Jimmy Jansson som klubbens senaste nyförvärv – i dag kan vi även gladeligen meddela att Tobias Nyberg ansluter till herrlagets trupp, skriver Sirius i ett pressmeddelande.
– Det är väldigt skönt att allting är klart nu. Det har varit en jobbig period med mycket tänkande fram och tillbaka men det här känns väldigt bra, säger den 29-årige landslagshalven Tobias Nyberg som förväntas bli spelklar till fredagens bortamatch mot Hammarby.

Intresset har varit stort från flera klubbar men nu står det alltså klart att det blir blåsvart som blir hans nya klubbadress, skriver Sirius vidare.

Tobias Nyberg är fostrad i Lidköpings AIK och har även spelat för Villa Lidköping och Vetlanda BK.
Det är fjärde Lidköpingsfostrade spelaren i Sirius. Sedan tidigare återfinns Jerker Ortman, Sune Gustafsson och Albin Thomsen i uppsalaklubben.

– Det blev Sirius dels för att jag trivs oerhört bra i Stockholm, där jag även kommer bo kvar och sedan har jag fått en väldigt bra bild av Sirius när jag har pratat med Jimmy (Helmersson). Det känns som att Sirius har blivit en elitklubb på riktigt och det är många som jobbar runt föreningen för att spelarna ska ha de så bra som möjligt. De har även en fantastisk anläggning med hall och gym på samma ställe, säger han.

Även om det är ett helt nytt lag han kommer till så finns det en del bekanta ansikten.
– Ja det är skönt, Jimmy Jansson känner jag ju väldigt bra dessutom. Ozzy (Oskar Robertson) känner jag sedan tiden i AIK, han är en duktig tränare men framförallt väldigt bra vid sidan av planen, säger han och fortsätter:

– Det är ett bra lag som var nära att slå ut Edsbyn i kvartsfinalen förra säsongen, det bevisar ju vilken kvalitét som finns i laget.

”Väldigt skridskostark spelare som är skicklig på att navigera med både skridskor och boll”

Värvningen av Tobias Nyberg har precis som värvningen av Jimmy Jansson möjliggjorts tack vare öronmärkta medel från supportrar och företag.
– Vår ursprungliga plan var att ha 18 spelare i truppen. Nu utökar vi med en spelare till och huvudanledningen till det är att vi fick möjlighet att knyta till oss ytterligare en klasspelare till bra villkor. Vi får dessutom en bredare trupp vilket är viktigt, inte minst vid skador och sjukdomar, säger Jimmy Helmersson, klubbchef i Sirius Bandy.

Klubben arbetar efter strategin att stommen av elitlaget ska bestå av egna produkter, kryddat med noga utvalda spelare utifrån. Enligt Helmersson är Nyberg (och Jansson) exakt en sådan spelare man vill krydda truppen med.
– Han är en väldigt trevlig kille som prioriterar sin bandy framför allt och ytterligare en förebild för alla våra barn och unga i klubben. Precis som vi vill ha det i Sirius, säger Helmersson och fortsätter:

– Dessa två värvningarna finansierades med externa medel från supportrar och företag. Intresset för dessa två insamlingar har varit enormt och bandyfolket i Uppsala har verkligen slutit upp.

Sirius huvudtränare Oskar Robertson är mycket nöjd över att kunna förstärka truppen med Tobias Nyberg.
– Det känns mycket bra. Med Tobias får vi en väldigt skridskostark spelare som är skicklig på att navigera med både skridskor och boll på både små och stora ytor. Hans beslutsamhet, i sitt sätt att vara på banan och som person, kommer bidra mycket till truppen och Sirius Bandy, säger Oskar Robertson.

Läs också