Spelarnytt: Mästarna förstärker med Teemu Määttä

Edsbyn är nästa klubb att hugga tag i en spelare från AIK-haveriet.  Finske landslagsspelaren Teemu Määttä har finska Botnia som moderklubb och spelade före AIK i Sirius under fyra säsonger och har även spelat för IFK Kungälv under en säsong.

Klubbchef Franco Bergman kommenterar värvningen av 30-åringen via klubbens hemsida:

”Teemu är en bra box-till-box-spelare som höjer kvaliteten på herrlagets trupp. Vi har en slagkraftig trupp men med de skador och sjukdomar vi haft så här långt under säsongen är den lite tunn. När läget blev som det blev i AIK, och våra supportrar med sitt stora engagemang gav oss möjligheten att ta in Teemu i truppen, är vi väldigt tacksamma och glada att kunna ta den möjligheten. Vi är säkra på att både supportrar och partners instämmer i ett stort ”välkommen Teemu!”

Herrlagets huvudtränare Magnus Olsson säger så här:

”Teemu är en allround spelare som är användbar på många positioner, vi tänker honom som mittfältare i första hand.
En hårt jobbande spelare som gör allt för lagets spel för att nå framgång”

Uttalande från Edsbyn Red Farmers, via ordförande Anton Långmo:

”Vi i Edsbyn Red Farmers är väldigt glada över att vi bidragit till att Teemu nu är röd och blå, speciellt eftersom Määttäbröderna ligger oss varmt om hjärtat i Edsbyn. Vi vill tacka alla som varit med och bidragit till Määttäpengen 3.0, och som tidigare bidragit till Bandypengen, som gjort detta möjligt. Nu ser vi fram emot att se Teemu spela i rött och blått.”

Edsbyns IF Bandy vill även tacka alla Miljonklubbens medlemmar för att de möjliggör denna och andra spelarekryteringar.

Avtalet med Teemu gäller till att börja med för resterande del av säsongen.

Läs också