Elitserien: Broberg bröt Edsbyns förlustfria svit – Highlights

Brobergspelarna jublar efter derbyseger mot Edsbyn

Broberg tog sin första seger sedan premiären och inkasserade två poäng i hälsingederbyt mot Edsbyn. Det var Edsbyns första förlust i årets elitserie.

Broberg fick en bra start av andra halvlek och gick mot en klar seger när man ledde med 6-2 när sex minuter återstod av matchen. Edsbyn hade bland annat ett stolpskott och hörnor. Men efter att Fritiof Hagberg, Broberg, blev utvisad så kröp Edsbyns snabbt närmare med mål genom Ted Hedell och skapade därefter rejäl press på Broberg i en spännande avslutning av matchen. Men Edsbyn lyckades inte få till en kvittering.

Skön seger för Broberg efter två derbyförluster inför matchen. Överraskande seger?
– Jag tycker att vi hade det lite på känn för att det kändes jättebra efter Sandvikenmatchen. Så inom gruppen så trodde vi på det här redan innan, sa Robin Öhrlund efter matchen i Elitserienlive.se.

Skönt att vinna mot svenska mästarna?
– Speciellt på det sättet vi vinner. Vi verkligen kör, vi vågar släppa lös, vi går till anfall. Sen blir vi rädda om poängen och det blir lite kalabalik på slutet. Det får man ta i bland.

Är ni nöjda med laget så här långt?
– Jo det tycker jag väl det är väl (förlusten) mot Bollnäs hemma som känns jobbig. Även förlusten mot Vetlanda till viss del när vi leder med 5-3 och så tappar vi. Så helt okej tycker jag. Vi har någon växel till.

Så ni kan vara med att utmana topp fyra?
– Absolut det tror jag säkert.

Edsbyns Oscar Wikblad sa så här om forceringen och att man var så när att få till en kvittering och poäng från matchen:
– Ja det kanske vi inte hade varit värda i dag. Hade tagit det. Det räckte inte i alla fall.

Varför satte ni inte press tidigare?
– Jag vet inte. Det blir väldigt chansartat när vi kliver upp som vi gör. Det finns ju risk att man ger massor av yta till Broberg. Dom var kanske stressade i slutet. Dom spelade betydligt fram till det av vi klev upp.

Vad sa ni i er tidiga timeout i andra halvlek?
– Vi satt att vi låg under med några bollar och behövde kliva fram och ”ta isen vid lägena” och sätta press på Broberg. Att jaga lite och få lite fart på matchen så att de inte bara kunde åka runt och hålla bollen.
Broberg hade längre anfall?
– Ja så var det verkligen och de vann 50-50-dueller på mittplan. De var de som vann dom duellerna i dag och de brukar vara avgörande i sådana här matcher.

Jämn elitserie?
– Alla matcher vi har spelat har varit tuffa in i slutminuterna känns det som. Man får inget gratis i år inte. Det är otroligt kul.

Broberg Söderhamn – Edsbyn 6-5

Mål, BS: Martin Söderberg 2, Jesper Öhrlund 2, Jaako Hyvönen, Edvin Wigren.
EIF: Ted Hedell 2, Oscar Wikblad, Rasmus Skarps, Jimi Heinonen.
Utv, BS: 10 EIF: 10
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 9-7 Hörnmål: 1-0
Publik: 1 361

 

Läs också