Spelarnytt: Två matcher avstängning

– Situationen går så fort att jag inte ens hinner tänka, men min känsla efter var ett det var en superbra brytning, man brukar ju känna efter när man har gjort något fel eller klumpigt så det är därför jag tycker det känns så konstigt. Särskilt när domaren egentligen bara tänker ta frislag. Blir chockade när de säger att det är utvisning. Så kommenterar Gabriel Hultgren situationen i rapporten.

Nu stängs Gabriel av två matcher efter situationen tidigare i veckan när Frillesås mötte Sirius. I situationen tvingades Tobias Nyberg i Sirius ledas av planen. Efteråt trodde Siriusledningen att det en blödning i vaden. 

I morgon tar Sirius emot Västerås SK i Arosderbyt på Studenternas. Oklart om Tobias Nyberg spelar eller inte.

Frillesås får klara sig utan Gabriel Hultgren i kväll som stängs av två matcher efter det röda kortet.  Nämnden anser att det är en mycket svårbedömd situation men där tacklingen är otillåten då Hultgren har en låg kroppsposition och träffar motståndaren i knähöjd. HD anger också i sin anmälan att då skaderisk enl honom föreligger, uppfylls kriterierna för grovt matchstraff enligt regel 7.1.

Hultgren anger själv att hans enda intention är att ta bollen vilket han också gör i  samma moment som motståndaren faller över hans ”släpande” ben. Oaktat detta anser DN att bentacklingen är brutal och äventyrar motståndarens säkerhet. Enl DN:s riktlinjer för bestraffning innebär detta 2 matchers avstängning.

DN beslutar således att, enligt RF:s stadgar kap. 14 § 2 punkt 8, stänga av Gabriel Hultgren 2 matcher, 22-11-18 Hammarby IF – Frillesås BK och 22-11-25 Frillesås BK – Broberg/Söderhamn IF.

Läs också