Elitserien: Västerås fortsatt obesegrade efter seger mot Vetlanda – Highlights

Västerås besegrade Vetlanda 5-3.

Topptippade Västerås fortsätter sin obesegrade matchsvit med sin fjärde seger när Vetlanda besegrades med 5-3. – Vi har skön känsla och vi fortsätter på det spåret, kommenterade Kasper Sandgren efter matchen direkt i Elitserienlive. Kasper gjorde det matchavgörande 5-3-målet.
– Det var skönt att sätta dit och roligt att få fira målet med supportrarna.

Vetlanda tog ledningen genom Joakim Andersson, tvåmålsskytt i matchen och hade bud på fler mål.
Pontus Vilén tvåmålsskytt för VSK båda innebar ledningsmål i matchen till 2-1 och 4-3.

Philip Lennartsson Vetlanda kommenterade matchen som sändes på Elitserienlive så här: – En tight match i bra tempo. Jag tycker vi gör ett ärligt försök. Men tre hörnor (VSK gjorde tre hörnmål) då vinner vi inte matcher.

Just hörnor har inte varit Vetlandas starka sida i år. Men i kväll blev det ett hörnmål. – Hörnmål förtjänar man ofta. Vi får kriga på både på defensiva och offensiva hörnor så kommer det där med tror jag. Det är alltid tungt att släppa in tre hörnmål.

– Vi kommer hit från en lite tuffare period. Men vi är på rätt väg och tycker vi gör en bra match i stora delar. Vi behöver vara lite noggrannare med bollen i vissa lägen så att vi orkar hålla trycket i 90 minuter också. Men matchen var ett framsteg.

Kasper Sandgren, Västerås: – Det känns jätteskönt att vi vinner. Det är viktiga poäng. Vi matar ner Vetlanda. Dom är bra hemåt men de orkar inte på slutet och då kommer luckorna.

– Vi tränar mycket på hörnor så det är grymt att vi får utdelning där. Det är jättebra.

I nästa match möter Västerås SK Sirius på studenternas medan IFK Vänersborg tar emot Vetlanda BK.

Västerås SK – Vetlanda BK 5-3 (2-1)

Mål, VSK: Pontus Vilén 2, Magnus Joneby, Daniel Johansson, Kasper Sandgren.
VBK: Joakim Andersson 2, Emil Federov.
Utv, VBK: 10 min.