Elitserien: Serieledarna Villa gav Broberg ingen chans | Highlights

 

Villa forsar vidare i elitserien. I kväll var det Broberg som fick smaka på Villas kapacitet. Trots tidig och stor ledning så fortsatta Villa ha skärpan genom matchen vann till slut med hela 11-3.

Nöjd och även känslosam Villatränare Johan Sixtensson kommenterade segern så här i ElitserienLive:

– Bra onsdagskväll. Vi är vassa över hela banan. Förvarar oss intensivt, tar kampen i större delen och vi har bra bredd i offensiven. Vi spelar på mycket folk och med bra variation. Djupled och bredd, ja det är många bra bitar. Vi tar kampen i större delen. Bra bredd på offensiven. Bra defensiv. variation på mitten.

– Första kvarten i andra halvlek är inte särskilt bra. Broberg äger den stunden. Det kunde vi gjort lite bättre. Det blir väl lått så efter den första halvleken och den ledningen så vi blir för avslappnade. Det finns inte mycket att klaga på det vore dumt.

Johan Löfstedt var tillbaka i spel efter sin timeout. Vad säger du om comebacken:
– Många bra saker som vi vet att han kan och har i sig. Det var lite känslosamt att se honom på banan och att han kan slappna av och spela så här bra som han gör. Det var skönt att se honom tillbaka igen.

”Det är klart man vill ha revansch och göra någonting bättre”

Jonas Nygren, spelare i Broberg, kommenterade förlusten så här efter matchen i ElitserienLive: – Det är svårt att sätta ordet på det. Det stämmer inte alls för oss i dag utan det är en av de sämre prestationerna vi har gjort på väldigt väldigt länge. Sedan spelmässigt så tycker jag det klickar ganska bra offensivt, men defensivt är vi yra och bjuder på jag vet inte hur många mål. Så då blir det ju svårt mot Villa som är ett otroligt målskickligt lag.

– Ja det hoppas jag verkligen. Vi får snacka ihop oss hur vi vill ha det spelmässigt defensivt. Börja om lite från början igen. Det känns som vi sliter men vi gör det på fel sätt många gånger och blir väldigt straffade. Det är match på fredag så det är inte mycket att vinka på.

– Det är klart man vill ha revansch och göra någonting bättre av det. Så det blir skönt med match igen.

Nu väntar ett nytt tufft motstånd för Broberg på fredag. Då Västerås står för motståndet. Västerås har bara tappat en poäng så här långt.
Villa är fortsatt obesegrade och med full pott. Nu väntar revansch för finalförlusten mot regerande mästarna Edsbyn på fredag.

Förutom Johan Löfstedt var Tim Persson tillbaka i spel i dag för Villa. Däremot saknades Felix Pherson i Villa. Martin Söderberg och Tatu Ässämäki spelade inte i Broberg denna afton.

Broberg Söderhamn – Villa Lidköping 3-11 (1-6)

Mål, BIF: Jaakko Hyvönen, Jesper Thyren, Jesper Öhrlund.
VLBK: Christoffer Edlund 3, Martin Karlsson 2, Tim Persson 2, Gustav Friman 2, Martin Johansson, Alexander Hörndahl.
Utv, VLBK: 2×10.
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 6-12 Hörnmål: 0-3
Publik: 789
 

Elitserien Herr

1 Villa Lidköping BK 7 7 0 0 39 14
2 Västerås SK 7 6 1 0 27 13
3 Edsbyns IF Bandy 8 5 1 2 11 11
4 Bollnäs GIF 7 4 1 2 1 9
5 IFK Motala 8 4 0 4 1 8
6 Hammarby Bandy 8 4 0 4 -5 8
7 Broberg/Söderhamn 7 2 3 2 -1 7
8 IFK Vänersborg 7 3 1 3 -1 7
9 Sandvikens AIK/BK 7 2 2 3 -2 6
10 GripenTrollhättan BK 7 1 2 4 -4 4
11 Vetlanda BK 7 1 1 5 -16 3
12 IK Sirius 8 1 1 6 -23 3
13 Frillesås BK 8 1 1 6 -27 3

Läs också