Just Nu: Tröjauktion till förmån för krigsdrabbade i Ukraina – ”Väldigt glada och stolta över att göra rätt för oss som medmänniskor”

Foto Erik Ström Nässjö IF genomför Årets välgörenhetsmatch. Den är kopplad till Ukraina och Svenska Kyrkans ACT som arbetar för ett minskat lidande för krigsdrabbade. De speciellt framtagna matchtröjorna som användes i årets sista match auktioneras ut vars intäkter oavkortat går till biståndsorganisationens arbete i Ukraina.

Just nu genomför Nässjö IF en insamling till förmån för krigsdrabbade i Ukraina.
En tröjauktion genomförs just nu och har hittills inbringat 20 000 kr till insamlingen. Tröjan är designad av en kvinna Ukrina.
Auktionen går att följa via nätet. Och det är mer än så. En insamling inför matchen ”Familjedagen” inbringade 16 000 kr.

– Hur som så är vi som förening väldigt glada och stolta över att göra rätt för oss som medmänniskor och ta klivet ut från Stinsen Arena, Christofer Darell till Bandyworld . Insamlingen pågår till och med 6 januari kl 12:00.

”Kriget i Ukraina kan lätt bli ”gårdagens nyheter” och något som sker långt bort. Men faktum är att kriget i allra högsta grad påverkar oss i norden och övriga världen. Det går inte heller att blunda för alla de hemskheter som drabbar oskyldiga människor som inte har bett om att vara en del i konflikten.”

-Insamlingen gav ca 16 000kr inför matchen 30/12 som ingår i konceptet ”Familjedagen”. Dessutom är auktionen på de speciellt framtagna tröjorna som designats av en kvinna som bor i Ukraina hittills uppe i ca 20 000kr.  Auktionen kommer uppdateras via Nässjö IFs hemsidan en gång/dagen, enligt Christoffer Darell, projektansvarig i Nässjö IF.

Flera företagare har gått in i insamlingen. Jönköpingsbon med Nässjöbördige Freddie Kvist är egenföretagare inom järnvägsbranschen och driver Nordic Rail Efficiency AB.

-Det var ju du (Christoffer Darell) som drog mig tillbaka efter många år. Och efter att ha följt med på en bortaresa med Röda Bollen till Karlstad nyligen så var man fast igen berättar Freddie som dessförinnan stod på läktaren och hos Röda Bollen vid en hemmamatch när han var matchsponsor. Dagen efter blev han medlem i Röda Bollen, skriver Nässjö på sin hemsida.

Niclas Bruce, Lenima Machine Tool sade några ord kring tröjan som han varit med och gjort möjlig. Detta projekt är både bra och var bra presenterat och då kände jag att detta måste jag vara med på:  -Det är som sagt inte de i Ukraina som bett om ett krig och man måste vara med och stötta med det man kan och hjälpa sina europeiska grannar. Jag har slitit hårt som företagare och för det jag har idag men ibland måste man bara dela med sig och jag hoppas att fler väljer att stötta denna insamling.

Buda hem din unika tröja för en god sak / Nässjö IF – Svenskalag.se

– Till detta tillkommer den kollekten Svenska Kyrkan Nässjö Pastorat mottog vid insamlings start som var vid en luciakonsert 11/12. Den och pastoratets bössor vid matchen 30/12 har gett ytterliga ca.5-10.000kr. När insamlingen tar slut på fredag 6/1 12:00 så får vi sätta oss och räkna igenom alla olika delar för att få den exakta siffran, Christofer Darell i en kommentar till Bandyworld och tillägger:

-Hur som så är vi som förening väldigt glada och stolta över att göra rätt för oss som medmänniskor och ta klivet ut från Stinsen Arena. För även om idrott är av enorm betydelse för oss så bleknar den i skuggan av det som sker i Ukraina. Ifjol gav vår välgörenhetsmatch kopplad till ”Familjedagen” och Hjärtebarnsfonden strax över 37 000kr.

Nässjö IFs insamlingen via Swish: 123 044 01 64  Märk ”Ukraina”.

Läs också