Elitserien: Broberg besegrade Bollnäs | Highlights

Broberg besegrade Bollnäs

Broberg vann kvällens välbesökta hälsingederby mot Bollnäs. Viktiga poäng för Broberg.

Martin Söderberg gjorde hela fyra mål för Broberg som började matchen bäst. Det såg ut som Bollnäs kom in i matchen successivt under första halvlek.

Med 1-1 i halvtid fanns nog förhoppningar bland hemmapubliken att Bollnäs skulle ta över matchen i andra halvlek.

Halvtidsresultatet stod sig tills det återstod en halvtimme att spela. Då ramlade målen in. På fyra minuter gjorde Broberg tre mål. Martin Söderberg två och Jaakko Hyvönen ett.

Oskar Westh reducerade och gav Bollnäs nytt hopp, men Martin Söderberg punkterade matchen med sitt fjärde mål som betydde 2-5 med sju minuter kvar att spela.

Hans Andersson gav ett viss hopp för Bollnäs till 3-5 på en hörna. Bollnäs andra mål på hörna i kväll. Bollnäs kom aldrig närmare.

Med segern klättrade Broberg upp till sjätte plats och passerade både Edsbyn och Bollnäs. Dock med två matcher fler spelade. I morgon kompletteras omgången och inför matcherna är Bollnäs kvar på tredje plats i tabellen.

Bollnäs GIF – Broberg Söderhamn 3-5 (1-1)
Mål, GIF: Hans Andersson, Denis Sadakov, Oskar Westh.