Elitserien: Villa Lidköping klara seriesegrare | Dagens Fakta, Kommenterar & Highlights

Villa Lidköping är med fyra matcher kvar att spela klara seriesegrare efter dagens seger mot IFK Motala.

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Motala mot världens bästa klubblag Villa Lidköping blev seger för västgötarna. Jussi Aaltonen i IFK-målet tvingades dessutom utgå tidigt i första halvlek.

Vetlanda tog sin åttonde raka hemmaseger och befäster sin position i tabellen.  Joakim Andersson tvingades utgå från matchen i första halvleken efter en kraftig krock som domarna bedömde som olyckshändelse. Av allt av döma så drabbades av Joakim av en hjärnskakning. Inte bekräftat. Vänersborg hade ledningen i matchen men tappade ledningen i slutet av matchen. Vänersborg saknar inte möjligheterna för att vinna matcherna men det studsar inte Vänersborgs väg just nu. Seger var i det närmaste ett krav för att Vänersborgs slutspelshopp skulle leva vidare på allvar. Tre matcher kvar och tre poäng efter Sirius över slutspelsstrecket. Sirius har fyra matcher kvar att spela.

Edsbyn lyckades rädda en poäng i bortamötet mot Frillesås.
Efter två raka förluster tog man en poäng, men laget är långt under den nivån som man förväntar sig av ett topplag och regerande mästare. Frillesås har efter landslagsuppehållet två poäng. Ett uppehåll som föregicks av sju raka förluster. Den tappade poängen mot Edsbyn grusade slutspelschanserna rejält.

Hammarby och Gripen lockade till sig över 4 000 åskådare. Gripen ledde matchen efter första halvleken med 1-2 men Hammarby vände till seger 5-2. Viktig match kring slutspelsstrecket. Seger för Gripen och striden hade dragit ihop sig rejält. Men nu har Hammarby ett bra utgångsläge för att klara slutspel. Särskilt med tanke på att även slutspelsjagande Frillesås tappade poäng mot Edsbyn och Vänersborgs tapp mot Vetlanda.

Landslagsuppehållet verkar ha gjort Hammarby gott. Det var Hammarbys andra raka seger.
Som så många andra lag tycks Gripen ha fått sig en törn på självförtroendet efter matchen mot Villa Lidköping och inkasserade sin tredje raka förlust.
Anton Heinulf och Theo Lewerin saknas fortfarande i Gripens laguppställning.

Uppdatering med Highlights successivt

Vetlanda BK – IFK Vänersborg 6-5 (2-2)
Mål, VBK: Filip Bringe 2, Emil Nordström, August Klang, August ljung, Axel Ekholm.
IFK: Niklas Holopainen 2, Adam Herou Löf, Ilja Crachev, Linus Eklman.
Utv, VBK: 2×10 IFK 3×10, 5
Straffar: 1-0 Straffmål: 1-0
Hörnor: 8-7 Hörnmål: 1-1
Publik: 1 013

IFK Motala – Villa Lidköping BK 4-8 (2-7)
Mål, IFK: Philip Florén, Albin Rohlén, Oskar Hulthammar Jonas Enander.
VLBK: Christoffer Edlund 3, Martin Johansson 2, Joel Broberg 2, Martin Karlsson.
Straffar: 0-0
Hörnor: 6-12 Hörnmål: 0-2
Publik: 720

Frillesås BK – Edsbyns IF 3-3 (2-1)
Mål, FBK: , Linus Jönsson, Marcus Lindholm, Adrian Emretsson
EIF: Tommi Määttä, Teemu Määttä, Oscar Wikblad.
Utv, FBK: 5 EIF: 10
Hörnor: 8-11 Hörnmål: 0-0
Publik: 449

Hammarby IF – Gripen Trollhättan BK 5-2 (1-2)

Mål, HIF: Isac Karlsson (2*), Robert Rimgård, David Pizzoni, Robin Sundin*, Kasper Milerud.
GBK: Adam Rudell, William Arvidsson.
Utv, HIF: 3×10 GBK: 5×10
Hörnor: 13-4 Hörnmål: 1-1
Publik: 4 310
* Isac Karlsson eller Robin Sundin gjorde målet. Officiellt Robin Sundin, men…