Spelarnytt: Albin Thomsen klar för fortsättning med Sirius

#11 Albin Thomsen, IK Sirius

Albin Thomsen och Sirius Bandy är överens om en kontraktsförlängning. Det nya kontraktet är skrivet på två år (2 raka år).

#11 Albin Thomsen Sirius

Det är nu klart att den 22-årige anfallaren Albin Thomsen förlänger med Sirius.
– Det känns mycket bra att Albin fortsätter med sin utveckling i Sirius Bandy. Han är en väldigt skridskostark spelare med en stor vilja och målmedvetenhet att hela tiden bli bättre. Albin jobbar alltid på att förbättra sig med små detaljer och det är en väldigt bra egenskap. Han är inte bara en väldigt duktig offensiv spelare utan jobbar alltid hårt i defensiven vilket kanske inte alltid syns, säger Oskar Robertson, huvudtränare i Sirius Bandy.

För Albin har en fortsättning i Sirius alltid varit huvudspåret.
– Ja det känns väldigt bra att det är klart. Det har hela tiden varit min ambition att vara kvar så det är skönt att det är klart nu, säger Albin Thomsen som känner att det var ett enkelt beslut från hans sida.

– Ja det var det, jag trivs väldigt bra här och det ska bli roligt att fortsätta spela i Sirius. Föreningen vill verkligen framåt och vi har påbörjat något väldigt bra de senaste säsongerna som bara kommer att bli ännu bättre.

Laget har nu flera starka säsonger bakom sig med bl.a. kvartsfinalspel tre säsonger i följd.
– Jag tycker att det är en bra prestation att nå kvartsfinal tre år på raken och vi har hela tiden en strävan att utvecklas och bli bättre vilket kommer vara viktigt för att kunna ta nästa steg, säger han.

Albin har under säsongen bjudit på en mycket underhållande bandy, främst tack vare hans enorma speed och explosivitet.
– Det har varit en helt okej säsong för min egen del. Det gick lite trögt i början men från jul och framåt kändes det som att man hade en positiv utveckling och att jag bidrog med mycket skridskoåkning i båda riktningarna.

Ingen fortsättning i Sirius för William Liw

Det är nu klart att William Liw och Sirius Bandy går skilda vägar. Någon ny klubbadress för den 28-årige mittfältaren är ännu ej klart, skriver Sirius.

Edsbynfostrade mittfältaren William Liw kom till Sirius Bandy 2018, då från Falu BS som han även under den gångna säsongen varit utlånad till. Nu står det klart att det inte blir en sjätte säsong i blåsvart för Williams del.
– Wille är en oerhört omtyckt kille både bland tränare och spelare och vi har en förhoppning om att få arbeta med honom igen i framtiden, i någon form, säger Oskar Robertson, huvudtränare i Sirius Bandy.

Läs också