Spelarnytt: Tapper klar för fortsättning

Fotograf: Anna Westin

Sirius fortsätter att presentera nya påskrifter. I dag meddelar klubben att man är överens med  Arvid Tapper om en kontraktsförlängning. Det nya kontraktet är skrivet på tre år (2+1).

Trots ett optionsår kvar skriver den 20-årige anfallaren Arvid Tapper ett flerårigt kontrakt med moderklubben Sirius.
– Det känns så klart jättebra att förlänga med Sirius, säger Arvid Tapper som känner att det var ett enkelt beslut från hans sida.

– Ja det var det! Att spela i Sirius har hela tiden varit min ambition och jag vill vara med på den resan som vi påbörjat! Jag trivs väldigt bra i laget samtidigt som jag vet att Sirius är rätt miljö att utvecklas i och en klubb som vill framåt på allvar.

Tre säsonger i följd har det blivit kvartsfinalspel för laget. Nu senast mot Villa Lidköping där Sirius gav förhandsfavoriterna en fight.
– Det är så klart en stark prestation att gå till kvartsfinal tre år i rad samtidigt som vi inte är nöjda med bara kvartsfinal. Jag tror och hoppas att vi som lag är redo att ta nästa kliv och utmana de bästa lagen ännu mer nästa säsong, säger han.

Och för egen del känner Arvid att hans spel har utvecklats mycket under den gångna säsongen.
– Ja jag tycker att jag under hela säsongen har utvecklats och tagit kliv framåt, framförallt efter jul. Jag känner också att jag lärt mig otroligt mycket den här säsongen, både i med och motgång, avslutar han.

Sirius huvudtränare Oskar Robertson om kontraktsförlängningen med Arvid.

– Jag tycker Arvid främst under den här säsongen tagit ett stort kliv till att vara en elitspelare på seniornivå. Han är teknisk och en bra skridskoåkare. Arvids förståelse samt beslutsfattande på planen är det som tillsammans med hans egenskaper gjort att han under denna säsong tagit nästa steg i sin utveckling. Det ska bli spännande att se honom under kommande säsong, säger Oskar Robertson.

Läs också