Elitserien – En kväll då trender bryts?

kvällens omgång spelar många lag som har flera raka vinster eller förluster. Är det dags för skrällomgång i kväll. Ska t ex Västerås ta sin första bortaseger för säsongen eller ska Brobergs förlustfria svit brytas? Är det Kungälv eller Vänersborg som bryter en negativ trend. Ska Villas vinstsvit brytas mot Tillberga jumbon Tillberga som vann senast. Ska Kalix bryta sin fem raka förlustsvit mot serieledande Edsbyn?


Västsvensktderby mellan IFK Kungälv och IFK Vänersborg. Kungälv är lite av ett varannan match lag. I dag drabbas de samman i en viktig streckmatch. Förlust och lagets möjligheter till slutspel försämras markant. IFK Kungälv har vunnit mot de lagen man ska göra det och förlorat mot de bättre lagen. Senast blev det förlust mot Sirius som har överraskat negativt, men har ett erkänt duktigt lag på pappret.

Tillberga tar emot Villa Lidköping. Tillberga bärgade en viktig seger mot ett formsvagt Vänersborg senast. Trots det ligger man sist. Laget har inte alls nått upp till någon högre nivå. Villa har flera raka matcher utan förlust efter en tung inledning. Serien är jämn och alla lag kan slå varandra.

Även Vetlanda har haft det tungt på sistone efter en överraskande stark inledning. I dag är det GAIS som svarar för motståndet. GAIS brukar spela tillknäppt och kontra. Efter vinsten borta mot Kalix kom även oavgjort mot Broberg och seger mot Vänersborg. Fem poäng till GAIS på det senaste. Vetlanda har fyra raka förluster.

Kalix nykomlingen tar emot serieledande Edsbyn. Hemmalaget har fem raka förluster. Efter förlust mot Bollnäs tog man flera poäng och var med i toppen av tabellen. Edsbyn har efter storförlusten mot Villa Lidköping fyra raka segrar.

Broberg/Söderhamn – Västerås SK
Broberg har en klart uppåtgående formkurva med fem av sex möjliga poäng de sista tre matcherna. Laget har haft skadeproblem under inledningen av säsongen, men verkar nu vara skadefritt. Västerås SK kommer till Söderhamn utan en enda borta seger.

Läs också