Skräll i getingboet

IFK Kungälv vann den fartfyllda och välspelade västsvenska derby matchen mot IFK Vänersborg på ett vintrigt Skarpe Nord införa nära 2 000 åskådare. Broberg följde upp 1-1 matchen i fredags med en målsnål 1-2 förlust mot Västerås SK. Västerås SK tog därmed sin första borta seger.
GAIS fortsätter sin förlustfria svit och tog sin sjunde av åtta möjliga poäng. Vetlanda hamnade återigen i ett tidigt underläge. Som mest låg man under med 1-5, som man dock hämtade upp till 4-5. Serieledande Edsbyn fick stryk av Kalix som haft en tung period. Villas goda form fortsätter med komfortabel seger mot Tillberga.

Kungälv vann slaget om älven. Det var ett Västsvenskt derby på Skarpe Nord i perfekta förhållanden och nära 2 000 på läktarna. Det var två lag som ville spela bandy och bjöd upp till en ren och snygg bandymatch. Det var ganska tätt och fysiskt, men välspelat och underhållande. Vänersborg tog ledningen, men IFK Kungälv kvitterade innan halvtids vila.
Mattias Johansson blev felaktigt utvisad. Mattias Johansson stod helt still och blev pååkt. När Kungälvs tränare Österberg frågade domaren om Mathias måste flytta på sig så blev han avvisad upp till läktarna. Protesten var för hög menade domaren, som nog insåg att utvisningen var felaktig. Kungälv rivstartade direkt i andra och gjorde 2-1 genom Mikael Lindberg. Det var högre tempo, men mindre närkampsspel. Kungälv hade lättare att komma till avslut medan Vänersborg hade svårt att bryta igenom Kungälvs täta försvar. Antti Ekman ökade på till 3-1 på straff. Vänersborg fick vända om eller ta avslut i dåliga vinklar och kom aldrig riktigt närmare.

Istället kunde Kungälv göra 4-1 efter ett långt utkast från målvakten Pertti Virtanen till Markus Kuompoja. Markus kom helt fri med Bridholm. Det var för övrigt Perttis andra assist för kvällen. Mikko Rytkönen fastställde slutresultatet till 5-1 när han gjorde sitt andra mål i matchen. Sammanfattningsvis gjorde Vänersborg än bättre insats än mot GAIS. IFK Kungälv är snäppet bättre. Vänersborg ser för bra ut för att åka ur Elitserien, men det är ett getingbo. Kungälv stärker sin position som slutspelsslag, men har varit ett varannanmatchlag så här långt. Närmast väntar ännu ett Västsvenskt derby borta mot Villa och därefter tuff hemmamatch mot Hammarby. Sedan är det Annandagsderby mot GAIS.

Villa bortaslog Tillberga komfortabelt. Daniel Andersson svarade för fem poäng, varav fyra passningar. Dessutom hade ett antal bollar i mål, men som blev bortdömda. Villa vann till slut med 8-4. Villa ligger fortsatt femma i tabellen och Tillberga är jumbo. Närmast väntar sexan IFK Kungälv för Villa.

Läs också