Edsbyn vann hälsingederbyt

Edsbyn vann på fredagen derbyt mot Broberg Söderhamn inför närmare 2 000 åskådare. Jonas Edling blev matchvinnare med fyra mål och ett assist. Edsbyn var i ledning i stort hela matchen, men Broberg kom igen med kvittering och reduceringar till ett måls underlägen.

Enligt Helahelsingland så var Brobergs Jonas Nygren bäst på banan. – Vi fick jobba hårt, Broberg är bra på att växla tempo och det gav problem. Det var nog lite spänt också, alla ville liksom vara bra efter förlusten i Kalix, sade Edsbyns tränare Peter Törnberg till HH.se. – De var strået vassare än oss, Vi är tvungna pressa dem mer än vi gjorde, sade Brobergs tränare Svenne Olsson. Matchrapport Edsbyn – Broberg 

Hammarby fortsätter på det inslagna segertåget. I går blev det en väntad seger mot Tillberga. Tillberga ser dock matchen som ett steg framåt, trots förlusten.
– Vi krigade tillsammans och spelade också tillsammans i 90 minuter, säger Fosshaug till VLT. Vi skapade kanske inte så mycket men det gjorde inte de heller, på grund av vädret och hur isen blev.
Tillberga var med bra under matchens första halvlek. I den andra halvleken gick det sämre i takt med att laget drog på sig fler utvisningar, skriver VLT.
– Jag tyckte att vi lyckades bra med att komma in rätt på kropp, men domaren såg det tydligen ur en helt annan synvinkel, säger Fosshaug besviket.

Läs också